Management Buy-In bij H&P Moulding Emmen

H&P Moulding EmmenEmmen, 7 maart 2013 – H&P Moulding Emmen B.V. is overgenomen door ingenieur Bart Labrie. Labrie neemt via zijn koopholding de aandelen over van de huidige eigenaren Henk Smit en Paul Ellermann.

Smit en Ellermann zijn de oprichters van deze specialist in het spuitgieten van hoogwaardige kleine tot zeer kleine microproducten. Ellermann blijft na overdracht als technisch adviseur betrokken bij de onderneming. De MBI is begeleid door fusie- en overnamespecialist Marktlink.

H&P Moulding Emmen B.V. is opgericht in 1996 en heeft op dit moment 13 medewerkers. Het is een zeer specialistische kunststofverwerkende onderneming, die zich volledig richt op het vervaardigen van technisch hoogwaardige producten. Het bedrijf onderscheidt zich onder andere door de mogelijkheid om te produceren in een geconditioneerde en gecontroleerde stofvrije productieruimte (clean room) voor bijvoorbeeld medische producten. Hiernaast heeft H&P Moulding als een van de weinige ondernemingen in Nederland de mogelijkheid om micro-producten te produceren. H&P is gespecialiseerd om in de producten een microfilter te verwerken door middel van twee-componenten (2K) spuitgieten. De producten worden geproduceerd in opdracht van grote internationale klanten, welke actief zijn in de zorg, meet- en regeltechniek en de precisie technologie.

Gespecialiseerde high-tech partner
De nieuwe eigenaar Bart Labrie werd in de overname begeleid door Marktlink Fusies en Overnames. Marktlink begeleidde Labrie bij het zoektraject, het overnametraject en het verkrijgen van een passende bancaire overnamefinanciering. Tot volle tevredenheid: “H&P Moulding is een uniek bedrijf dat zich richt op de maakindustrie van de toekomst. Haar expertise in het micro-spuitgieten en het spuitgieten onder cleanroom condities is heel groot en ik hoop dit met mijn eigen specifieke kennis en ervaring in het internationale zakenleven nog verder te kunnen uitbouwen. Mijn wens is H&P Moulding verder geschikt te maken als gespecialiseerd high-tech partner voor de Nederlandse en buitenlandse high-tech bedrijven. Kwaliteit, flexibiliteit en innovatie zijn de kracht van dit bedrijf en juist deze aspecten bieden de mogelijkheden voor de toekomst, zeker met de nabijheid van technische hogescholen in Emmen en Enschede.”

Bart Labrie is afgestudeerd werktuigbouwkundige, met als specialisatie kunststofverwerking. Na zijn studie is hij eerst werkzaam geweest in de ontwikkeling van industriële kunststofverpakkingen voor het toenmalige Van Leer. Vrij snel daarna is hij actief geworden in het projectmanagement met het opzetten van nieuwe greenfield productielocaties van kunststof verpakkingen in onder andere Zuid-Afrika, Brazilië en India. Labrie was verder verantwoordelijk voor de grootschalige introductie van de 20-liter flessen op de kantoorwaterkoelers. Verder is hij directeur geweest van ’s lands enige papieren bekerproducent in Groenlo en heeft daar leidinggevende functies vervuld in marketing en business development. Hij was onder andere werkzaam voor Van Leer, Sonoco en Huhtamaki/Polarcup.