Management Buy Out bij Liebherr importeur Wynmalen & Hausmann

Wynmalen & Hausmann Group B.V. is onlangs via een Management Buy Out traject overgenomen door haar directeur Wim van den Heuvel. Onder leiding van fusie- en overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames BV heeft Van den Heuvel per 30 juni 2011 100% van de aandelen van de onderneming in handen gekregen.

Van den Heuvel is reeds acht jaar directeur bij de onderneming en twintig jaar actief in de markt. Eind maart is hij onder professionele begeleiding van Marktlink gestart met het traject. In samenspraak met overname adviseur Jeroen Oldengarm werd de financieringsstructuur opgezet en aan verschillende banken gepresenteerd. Deze waren erg geïnteresseerd in het verstrekken van de financiering.

Voor de 120 personeelsleden heeft de overname geen gevolgen. De ondernemingsraad, die haar goedkeuring moest geven voor de transactie, was enthousiast. “Het was een erg intensief, maar voorspoedig traject,” aldus de nieuwe eigenaar.

Wynmalen & Hausmann
Wynmalen & Hausmann is een voormalig onderdeel van Citadel Enterprises en opgericht in 1875. Het bedrijf is de Nederlandse importeur van Liebherr grondverzet-, wegenbouw- en industriemachines. Het bedrijf is hiernaast ook importeur van Yanmar minigraafmachines en Amman verdichtingsapparatuur. De onderneming heeft vijf dealervestigingen. De afnemers van Wynmalen & Hausmann zijn onder andere werkzaam in grondverzet,  metaalrecycling, afvalverwerking en overslag. Wynmalen & Hausman heeft op deze markten dan ook een sterke positie ingenomen.

Wynmalen & Hausmann heeft goede toekomstverwachtingen. De onderneming heeft  de gevolgen van de crisis gemerkt en deze goed doorstaan. Het bedrijf ziet sinds 2010 weer positieve ontwikkelingen in de markt.

 

Jubileum importeurschap
2011 wordt gekenmerkt door het 30-jarig jubileum van het importeurschap van Liebherr. De machines die Wynmalen & Hausmann verkoopt, worden geproduceerd bij Liebherr vestigingen in onder andere Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Dit jaar is door Liebherr een nieuwe dumptruck in de Nederlandse markt gezet. Het gaat om de TA230.

Met Liebherr als sterke partner heeft Van den Heuvel veel vertrouwen in de toekomst. Ook Liebherr is zeer positief over de MBO van de heer Van den Heuvel.