Marktlink breidt Europees netwerk uit met Deense vestiging

Internationalisatietrend in overnamemarkt aanleiding voor uitbreiden kantoren netwerk.

Om verder vorm te geven aan de groeiambitie in Europa heeft Marktlink Fusies & Overnames, in navolging van kantoren in Nederland, België en Duitsland, nu ook een kantoor geopend in de Deense hoofdstad Kopenhagen. M&A-expert Jesper Fogh Duelund is aangesteld als managing partner in Denemarken, het doel is binnen afzienbare termijn met circa 10 medewerkers aan de slag te gaan.

In de mkb-overnamemarkt is er sprake van internationalisatie, een trend die tot uiting komt in steeds meer cross-border deals. In 80% van de transacties zien wij internationale partijen aan tafel; wat in ongeveer een derde van de transacties tot een deal met een internationale partij leidt. Dit stijgt jaar na jaar,” aldus partner Tom Beltman van Marktlink in Nederland. “Marktlink groeit hard en bouwt aan een internationaal netwerk van eigen kantoren. Zo willen we de komende jaren vijf tot tien nieuwe kantoren openen. Naast Denemarken zijn wij voornemens om in 2022 vestigingen te openen in het Verenigd Koninkrijk en extra vestigingen in Duitsland. In de komende vijf tot tien jaar willen we onze droom realiseren om uit te groeien tot de toonaangevende specialist van bedrijfsovernames in Europa. Het begin van nieuwe internationale vestigingen start met het vinden van een lokale M&A specialist die de Marktlink visie deelt; die hebben we in Kopenhagen gevonden in Jesper.

Jesper Fogh Duelund is afkomstig van Tofte&Co, een adviseur op het gebied van overnames in de techwereld. “In de afgelopen jaren heb ik het fundament gelegd van Tofte&Co en het staat nu als een huis,” aldus Duelund. “Ondernemerschap vond ik een logische volgende stap. Ik wilde zelfstandig en onder mijn eigen verantwoordelijkheid iets nieuws opbouwen. Dankzij Marktlink heb ik nu de kans om als ondernemer al mijn bagage en expertise in te zetten. Een unieke combinatie en voor mijn gevoel een once-in-a-lifetime opportunity.

Duelund krijgt twee hoofdtaken: een team creëren en Marktlink introduceren én positioneren in Scandinavië. Kwaliteit speelt in beide gevallen de hoofdrol. Duelund: “Bij het bouwen van een team is het essentieel om meteen de goede mensen aan je te binden. Zowel in kennis en expertise, als in cultuur. Als je als professional in deze business succesvol wil zijn, heb je verstand van zaken nodig, maar ook de juiste mindset. Tegelijkertijd draait het ook bij het maken van deals om kwaliteit en zorgvuldigheid.

Net als de markt in de Benelux en Duitsland draait de overnamemarkt in Denemarken op volle toeren. In de eerste negen maanden van dit kalenderjaar waren er 320 transacties waar Deense bedrijven bij betrokken waren. Over de laatste tien jaar genomen is dat een enorme piek. Marktlink hoopt de komende twaalf maanden bij vijf Deense transacties betrokken te zijn.

Vanuit de bestaande Marktlink relaties begint Duelund met een groot aantal zoekmandaten om bedrijven te zoeken in Scandinavië. “Net als Marktlink zie ik veel overeenkomsten tussen Nederland en Denemarken. De ondernemers zijn direct, doelgericht en zakelijk,” aldus Duelund. “Het businessmodel van Marktlink in Nederland zie ik ook hier goed werken. Gedreven door ondernemerschap krijg ik veel autonomie om hier aan een gezonde toekomst te bouwen. Onze sweetspot is om de ondernemers op de best mogelijke manier te helpen. Daarom is onze fysieke aanwezigheid hier zo belangrijk. Ik kijk er ontzettend naar uit om voor veel ondernemingen de brug naar Scandinavië te zijn. En om met onze expertises die verbindende factor te zijn waarmee deze bedrijven hun internationale ambities kunnen verwezenlijken.

Over Marktlink
Marktlink Fusies & Overnames bestaat dit jaar 25 jaar. Marktlink is uitgegroeid tot de grootste mkb-overnamespecialist in de Benelux, met vijf Nederlandse vestigingen (in Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en Den Bosch), drie buitenlandse vestigingen (in Antwerpen, Kopenhagen en Düsseldorf) en ruim 120 medewerkers die ondernemers met aan- en verkoopplannen helpen hun deals te realiseren. Het bedrijf begeleidde sinds de start meer dan 1.000 succesvolle aankopen en verkopen van bedrijven in Nederland en daarbuiten in een dealwaarde tussen de 5 en 250 miljoen euro.