Home Alle persberichten Marktlink opent zesde Nederlandse kantoor in Maastricht

Marktlink opent zesde Nederlandse kantoor in Maastricht

0
Marktlink opent zesde Nederlandse kantoor in Maastricht
vlnr: Gianni Bellu, Tim Rikmenspoel, Sven Peeters, Colin Bertram

Marktlink heeft een nieuw kantoor geopend in Maastricht, ter ondersteuning van ondernemers in de provincie Limburg bij het uitvoeren van hun verkoop- of overnamestrategie. Het nieuwe kantoor is de zesde vestiging in Nederland en het veertiende kantoor in Europa. Het wordt geleid door Sven Peeters; daarnaast zijn Colin Bertram en Gianni Bellu er actief als consultants en vervult Tim Rikmenspoel de functie van senior legal counsel en hoofd Marktlink Legal.

Naar verwachting blijft het aantal overnametransacties van mkb-bedrijven de komende jaren verder doorgroeien. Veel ondernemers oriënteren zich op de verkoop van hun bedrijf of zoeken een sterke financiële partner om nieuwe kansen te verwezenlijken. Met de opening van zijn zesde Nederlandse kantoor breidt Marktlink de mogelijkheden uit om bedrijven in dit proces te begeleiden.

De nieuwe locatie in Maastricht bevestigt dat Marktlink veel waarde hecht aan directe lokale aanwezigheid om ondernemers optimaal te kunnen ondersteunen bij het verkoopklaar maken van hun bedrijf tot aan de daadwerkelijke aan- of verkooptransactie. Ook in Limburg richt Marktlink zich op grotere mkb-bedrijven en organisaties in de dienstensector. De geografische ligging van de provincie biedt daarbij bijzondere kansen. Veel van de Limburgse bedrijven die Marktlink tot voor kort vanuit Den Bosch bediende, realiseren niet alleen omzet in Nederland, maar ook in de buurlanden België en Duitsland.

Vanwege deze marktdynamiek verschillen de Limburgse bedrijven sterk van andere bedrijven in Nederland, wat een specialistischere aanpak vergt”, aldus Sven Peeters, die de dagelijkse leiding over de nieuwe vestiging van Marktlink heeft. “In deze provincie wordt niet alleen ingespeeld op de kansen die de huidige Nederlandse markt biedt, maar bijvoorbeeld ook op het feit dat de Belgische M&A-markt veel cross-bordertransacties kent en in Duitsland buitenlandse investeerders alternatieve investeringsmogelijkheden bieden. Om Limburgse ondernemers optimaal te ondersteunen bij manieren om gebruik te maken van de specifieke marktomstandigheden, werken we vanuit Maastricht nauw samen met onze kantoren in België en Duitsland.

De nabijheid van beide markten biedt met name extra perspectief voor mkb-ondernemers die middels buy-and-build willen doorgroeien. “Door Limburgse mkb-ondernemers met lokaal aanwezige collega’s te bedienen en daarbij gebruik te maken van het West-Europese Marktlink-netwerk, kunnen we ze een interessante propositie voorleggen”, stelt Peeters. “Het aantal Marktlink-mandaten in Limburg is de afgelopen twee jaar al aanzienlijk gegroeid. Onze ambitie is om dit aantal – zowel aan de verkoop- als aankoopzijde – de komende tijd verder uit te bouwen. Daarmee gaan we in deze provincie uit van een ontwikkeling die we momenteel overal in Nederland tegenkomen, namelijk dat ondernemers groeikansen zien die ze willen verzilveren, zowel in eigen land als over de grens.”