Martklink begeleidt overname Azimuth Geodetic B.V. door FACTO GEO

Logo FACTOHet onafhankelijke geodetisch ingenieursbureau FACTO GEO en branchegenoot Azimuth Geodetic B.V. c.s. hebben de krachten gebundeld. Houdstermaatschappij Geo Service Beheer B.V. van FACTO GEO heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100% van de aandelen in de Azimuth Groep. Hiermee verstevigt FACTO GEO haar marktpositie en creëert het met ruim 150 medewerkers een nog betere totale landelijke dekking. De overname is tot stand gekomen via overnamebemiddelaar Marktlink.

De Azimuth Groep bestaat uit de onderdelen Azimuth Geodetic B.V. (hierna: Azimuth), Total Geo Service B.V. en Landmeetkundig Buro Geo Plus B.V. Azimuth is een landmeetkundig ingenieursbureau, dat veelal actief is in de bouw en opdrachtgevers heeft binnen de overheid. Het bedrijf is gevestigd in Groningen en opereert vooral in de noordelijke helft van Nederland. Om een duurzame continuïteit van het vakmanschap te waarborgen, vonden de directie en tevens aandeelhouders van Azimuth nu het juiste moment om de onderneming over te dragen aan een strategische partij. Gezien de potentiële synergievoordelen en goede onderlinge relaties kwamen de partijen tot een bundeling van vakmanschap. Na de overname blijft Azimuth een zelfstandig bedrijf in de markt onder de directie van Theo Musch.

FACTO4FACTO GEO is een geodetisch ingenieursbureau en onafhankelijke specialist in de sector. De grote diversiteit aan opdrachtgevers spreidt zich uit over heel Nederland en in mindere mate Noord-Nederland. Directeur-eigenaar Fred Janssen: “In onze niche markt weegt vakmanschap zeer zwaar. Onze langetermijnstrategie is om door bundeling van vakmanschap en landelijke dekking de veelal landelijk opererende klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Deze overname gaat hier in het geo-vakgebied voor zorgen.”

Met eerdere overnames van HFEMetrio eind 2014 en Geomij begin 2015, ook voltrokken onder de auspiciën van Marktlink, breidde FACTO GEO haar landelijke dekking in respectievelijk West- en Zuid-Nederland uit. Met de overname van Azimuth is nu ook de noordelijke helft van Nederland nog beter gedekt.

FACTO2Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens Fred Janssen de transactie begeleid van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris. Tom Beltman van Marktlink: “Het is bijzonder om te zien dat Fred echt gelooft in vakmanschap en volledige klantbediening en dit probeert te versterken door het bundelen en uitbouwen van een groep gespecialiseerde bedrijven en professionals. Ook de overname van Azimuth is hier weer een perfect voorbeeld van. Daarnaast is het uitgangspunt van Fred om altijd vanuit wederzijds respect afspraken te maken en samen te werken. Dat heeft een zeer duurzame werking.”

FACTO6