MKB Fonds neemt meerderheidsbelang in Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht

MKB Fonds uit Amsterdam participeert in ICT-specialist Advisor ICT Solutions (‘Advisor’) uit Mijdrecht. Advisor gaat samenwerken met de Futureproof Group. Futureproof Group, tevens onderdeel van MKB Fonds, brengt ICT-dienstverleners samen waardoor zij kunnen profiteren van schaalvoordelen en kennisdeling.

Advisor uit Mijdrecht is een ICT-dienstverlener die sinds 1985 haar klanten proactief en 24/7 ondersteunt bij het realiseren van ICT-oplossingen. Het is een uitdaging voor MKB-bedrijven om toekomstgericht ICT in te zetten om te kunnen blijven groeien en optimaliseren. Advisor ondersteunt ondernemingen hierin en vertaalt technologische ontwikkelingen in oplossingen voor bedrijven zodat er snel ingespeeld kan worden op continue veranderingen in de markt en bedrijven toekomstbestendig blijven. Advisor bedient MKB-ondernemingen met veelal tijd kritische processen en/of een structuur met meer dan één vestiging. De organisatie levert diensten op het gebied van netwerkinfrastructuur, telefonie, monitoring, hosting en werkplekbeheer. In iedere discipline is zij een toonaangevende speler en is daarmee verantwoordelijk voor de complete ICT-omgeving van honderden bedrijven. In totaal zijn er ruim 50 werknemers in dienst en realiseren ze een omzet van ruim zes miljoen euro. Advisor werkt al jaren als partner van grote organisaties als KPN, Cisco, Microsoft, Uniserver en Ziggo.

Schaalvergroting biedt kansen
MKB Fonds heeft onlangs een meerderheidsbelang genomen in Advisor ICT Solutions nadat zij eerder ook participeerde in Joheco Automatisering uit Hillegom en De Computerwacht uit Bodegraven, sectorgenoten van Advisor welke een samenwerking zijn aangegaan onder de ‘Futureproof Group’. MKB Fonds kwam in aanraking met Advisor door Marktlink Fusies & Overnames. “Wij werden door Advisor-oprichter en voormalig directeur Ab Haveman ingeschakeld om de meest geschikte koper te vinden voor Advisor. Wij waren op de hoogte van de groeiambities van MKB Fonds in deze specifieke sector. Ondanks dat er ook interesse was vanuit andere potentiële kopers, was de keuze voor MKB Fonds snel gemaakt; door een samenwerking tussen de Futureproof Group en Advisor kunnen de partijen profiteren van elkaars sterke punten, schaalvoordelen en kennisdeling.”, aldus Niek Derks van Marktlink.

Advisor Office.
Advisor Office.

Thomas Wals, directeur van MKB Fonds ziet dat er een grote potentie in deze markt is: “De totale markt groeit doordat ICT voor bijna alle bedrijven een bedrijfskritisch proces is of wordt. ICT wordt steeds breder ingezet en daardoor geeft schaalvergroting de kans om voldoende kennis en oplossingen te kunnen blijven bieden aan de klanten. De Futureproof Group en Advisor bedienen dezelfde type klant. Zij kunnen dit nu doen vanuit drie strategisch gelegen vestigingen in de randstad, waardoor een groter verzorgingsgebied bereikt kan worden. Advisor is naast commercieel, ook organisatorisch erg sterk ingericht. De Futureproof Group en Advisor kunnen door de samenwerking klanttevredenheid maximaliseren en profiteren van het delen van kennis en ervaring van bestaande medewerkers. Dit was een van de belangrijkste uitgangspunten van de transactie”.

Belangrijk voor Advisor was dat zijn voormalige management team kon aanblijven en de groeiambities via deze weg kunnen verwezenlijken. “Met MKB Fonds zijn wij beter in staat om de door ons gewenste schaalvergroting en verdere professionalisering te realiseren. Naast een autonome groei wordt ook een groei door ‘buy and build’ mogelijk. Huidige en nieuwe klanten profiteren hier van.”, aldus Eric van ’t Boveneind, de huidige algemeen directeur van Advisor.

MKB Fonds neemt een meerderheidsbelang in deze succesvolle ICT-organisatie. Ook Haveman, en Van ’t Boveneind, zijn financieel betrokken in de nieuwe samenstelling. Momenteel is er nog een verwevenheid tussen de ICT-organisatie en Advisor Software Solutions die zich onder andere specialiseert in software voor de sierteeltbranche. Van ’t Boveneind zal deze software tak komende tijd verder afsplitsen zodat beide bedrijven op korte termijn volledig zelfstandig, ieder in hun eigen markt, kunnen opereren.