Mooizooi door naar finale Haarlem Inc

(vlnr) Martin West (Pre Wonen) Alice Taylor en Has Oushoorn (Mooizooi) Charlotte Kuijper (Samen Inc). Foto door René Vervloet

Tijdens de talkshow van NV-Haarlem op 17 december in de Philharmonie, zijn Alice Taylor en Has Oushoorn gekozen als semi-finalisten van de ondernemerswedstrijd Haarlem Inc. In het voorjaar van 2013 mogen zij hun idee, onder de naam Mooizooi een creatief magazijn in Schalkwijk te beginnen, verder uitwerken.

Taylor en Oushoorn willen een creatief magazijn in Schalkwijk beginnen met herbruikbaar restafval en materialen van bedrijven. Deze materialen kunnen scholen en kunstenaars afnemen voor uiteenlopende creatieve doeleinden. Mooizooi wil duurzaam ondernemen combineren met het stimuleren van de creativiteit van onder andere kinderen. Het duo wil met Mooizooi een plek realiseren waar aan de ene kant bedrijven op hun voordelige manier van hun restafval af komen en aan de andere kant instellingen en particulieren gebruik kunnen maken van origineel materiaal tegen een zeer laag tarief. De andere deelnemers die in de Philharmonie streden voor een plaats in de finale waren Charlotte Kuijper en Wenda Kielstra.

De ondernemerswedstrijd Haarlem Inc is er voor iedereen uit de regio Haarlem met een goed idee of een uitvinding. De geselecteerde deelnemers krijgen een eigen coach toegewezen door de Rabobank Haarlem en Omstreken of MKB-Haarlem. De deskundige jury van Haarlem Inc selecteert en beoordeelt uiteindelijk de ingediende ideeën.

Haarlem Inc is een samenwerkingsverband van de Haarlemse bedrijven en organisaties Rabobank Haarlem en Omstreken, Pré Wonen, Pot Jonker Seunke Advocaten, Haarlems Dagblad, Hogeschool Inholland Haarlem, JAN© accountants, Haarlem105 RTV, MKB-Haarlem en Young MKB Haarlem. De organisatie heeft als doel het stimuleren van ondernemerschap in Haarlem en bedrijvigheid tot op wijkniveau aan toe.

Door een toenemende vraag naar ondersteuning en praktisch advies bij het starten van een eigen onderneming is de opzet van de wedstrijd dit jaar veranderd. Maandelijks wordt uit de aanmeldingen één ondernemer geselecteerd, die meedingt naar een plek in de semi-finale. De wedstrijd duurt tot en met april 2013.

Meedoen aan de wedstrijd bevordert het netwerk van de deelnemers, die hiermee nieuwe en interessante relaties opdoen. Geïnteresseerde starters kunnen zich inschrijven via www.haarleminc.nl.