Multirent B.V. neemt Adhé Autoverhuur over

Multirent B.V. neemt autoverhuurder Adhé te Almere over. Beide partijen hebben per 15 november de koopovereenkomst ondertekend die ook per deze datum wordt geëffectueerd. De onderneming blijft gevestigd in Almere en zal voorlopig onder dezelfde naam verder gaan. Adhé autoverhuur werd bij de verkoop begeleid door Marktlink Fusies & Overnames.

Adhé Autoverhuur is een familiebedrijf dat al ruim 50 jaar bestaat en zijn wortels oorspronkelijk had in Amsterdam maar zich als één van de eerste bedrijven in 1982 vestigde in Almere. Adhé Autoverhuur richt zich op zowel de verhuur als leasing van auto’s en is met een wagenpark van ca. 120 voertuigen een lokale speler met een gevestigde naam. De heer De Boer, die de onderneming ca. 30 jaar geleden van zijn vader heeft overgenomen, gaf samen met zijn vrouw leiding aan de onderneming. Beide dochters, waarvan één ook werkzaam in de onderneming, zagen zichzelf toch niet als een mogelijke opvolger en daarom is besloten om de onderneming te verkopen.

Multirent, onderdeel van Markeur Holding, maakt een sterke groei door en Adhé past perfect in de strategische en geografische groeivisie van Multirent en voldoet aan de vereisten van het  acquisitiebeleid van Markeur Holding. De overname besprekingen verliepen dan ook voorspoedig en in goede sfeer.

Markeur Holding is met zijn activiteiten sterk gericht op de Randstad maar slaat zijn vleugels inmiddels ook uit naar andere delen van Nederland. In mei van dit jaar werd shortlease onderneming Blankier, met vestigingen in Zwolle en Lelystad, overgenomen en in diezelfde periode is er ook gestart met een vestiging in Utrecht. Multirent groeit door deze overname naar een wagenpark van ruim 2.100 voertuigen.