Nederlands softwarebedrijf Pantheon Automatisering sluit zich aan bij Total Specific Solutions

Total Specific Solutions (TSS) heeft per 1 juni Pantheon Automatisering B.V. uit Heerenveen overgenomen. Pantheon Automatisering is een toonaangevende softwareleverancier van bedrijfssoftware voor middelgrote Nederlandse ondernemingen die actief zijn in de productie-, handel- en servicesector. Marktlink begeleidde de overname.

Pantheon Automatisering biedt een totaaloplossing voor de bedrijfsprocessen binnen het MKB. Met een team van 130 medewerkers is de organisatie goed voor een jaaromzet van circa 15 miljoen euro. Pantheon voerde de laatste jaren zelf een actieve buy-and-build strategie en nam het laatste decennium meer dan tien kleinere softwareleveranciers over, waaronder Hulst Computersoftware, FreshNG en FMS.

Het productportfolio bestaat uit Pantheon ERP, een branchespecifieke oplossing voor productie-, handels- en servicebedrijven, die alle e-commerce activiteiten integreert en in dashboards toont. De oplossing FreshNG maakt informatiestromen inzichtelijk voor AGF-bedrijven (aardappels, groente en fruit). Pantheon Financieel is een softwareoplossing voor het financiële management van bedrijven, Pantheon HRM is de digitale oplossing voor de HR-processen binnen het MKB, inclusief loon-, en salarisverwerking. Via de module Pantheon Benefit zijn ook de afspraken en arbeidsvoorwaarden gedigitaliseerd. Daarnaast biedt Pantheon Hosting onder andere SaaS- en Paas- oplossingen aan binnen IBM-hosting vanuit één van de beste en veiligste datacenters wereldwijd (Equinix).

Joost van Haarlem, Portfolio Manager bij TSS: “Wij zijn verheugd om Pantheon aan onze portfolio toe te mogen voegen in de Benelux. Het is een gerenommeerd bedrijf dat zich toelegt op innovatie, continuïteit en klantgerichtheid. Als klantgeoriënteerd bedrijf ondersteunt Pantheon het MKB met software voor hun bedrijfskritische processen. De visie van Pantheon sluit heel goed aan bij TSS. Ik kijk er naar uit om het management van Pantheon en alle medewerkers bij te staan in deze nieuwe fase als onafhankelijke business unit van TSS.

Henk Lankman, voormalig mede-eigenaar en vertrekkend CEO: “In ruim veertig jaar is Pantheon uitgegroeid tot één van de leidende spelers voor ERP- en HRM-software binnen het MKB.. In TSS hebben wij een nieuwe eigenaar gevonden die gelooft in ‘Software for Life’ en ons kan meenemen in een volgende stap. Hiermee waarborgen wij de continuïteit voor het bedrijf, onze klanten en medewerkers. Ikzelf draag met een gerust hart mijn rol over aan Tom van Noort, die samen met het management het bedrijf voortzet als autonoom bedrijf binnen TSS.

Karel Kramer begeleidde de overname vanuit overnamepartner Marktlink: “Er was veel belangstelling uit binnen- en buitenland voor Pantheon. Voor de ondernemers was het van belang dat Pantheon terechtkwam bij een partij met oog voor de toekomst, de medewerkers en klanten. In TSS is de partij gevonden waarmee leidende spelers binnen het MKB de volgende stap kan maken.

Pantheon Automatisering is ruim veertig jaar actief en stelt zich nadrukkelijk op als klantenbedrijf. De producten en diensten worden onder één dak ontwikkeld, aangeboden en beheerd. Pantheon Bedrijfssoftware richt zich op productie-, en handelsbedrijven in Nederland in diverse branches, waaronder technische groothandel, food/pharma, AGF-markt, fashion, serviceverlenende handelsbedrijven, assemblerende groothandel en handelsorganisaties in de automotive met tien tot vijfhonderd medewerkers. Pantheon bedient klanten vanuit Heerenveen, Deventer, Woerden en Son.

Marktlink Fusies & Overnames is in 25 jaar uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke MKB-overnamespecialist in de Benelux. Marktlink begeleidt met een team van ruim 120 interne specialisten bedrijven in Europa bij transacties met een dealwaarde tussen de 5 en 250 miljoen euro. Met een gespreid netwerk aan Europese vestigingen en dankzij een groot internationaal netwerk aan kopers en verkopers is Marktlink goed voor meer dan 100 succesvolle bedrijfsovernames per jaar.