Home Klanten Bevrijdingspop Haarlem Nederlandse muziektop draagt bij aan een succesvol Bevrijdingspop 2014

Nederlandse muziektop draagt bij aan een succesvol Bevrijdingspop 2014

0
Bevrijdingspop 2014: De Staat - Foto Archie Backx.
Bevrijdingspop 2014: De Staat – Foto Archie Backx.

Stichting Bevrijdingspop blikt tevreden terug op een geslaagde editie van een zonnig Bevrijdingspop. Dit is mede te danken aan een ijzersterke programmering waarbij de Haarlemse popscene goed is vertegenwoordigd. Al vanaf de eerste act, Les Enfants Durs, zit de sfeer er lekker in. Deze 34e editie verloopt vlekkeloos.

Verdeeld over de drie podia kunnen de festivalgangers van het oudste bevrijdingsfestival genieten van de crème de la crème uit de Nederlandse muziekwereld; De Staat, BlØf, Niels Geusebroek, Michael Prins, Bade, Jett Rebel, en Kensington.

Kensington, een van de Ambassadeurs voor de Vrijheid dit jaar, weet halverwege de middag in een half uur Haarlem op te schudden. De entree van de band is dan ook groots: per helikopter worden ze over het provinciehuis richting het Houtpodium ingevlogen.

Bezoekers worden getrakteerd op enkele spontane verrassingen. Zo sluit Baskerville zich aan bij Total Los op het Jupilerpodium, en weet het laatste restje energie los te maken bij het publiek. Jacqueline Govaert betreedt het podium bij het slotnummer van BlØf en krijgt alle handen in de lucht.

Het Plein van de Vrijheid kan ook op haar nieuwe locatie rekenen op een grote groep bezoekers. Met een bomvolle line up vol Haarlems toekomstig talent krijgt het podium een steeds volwaardigere plaats op het festival.

Op het terrein van het Kinderfestival vond dit jaar een nieuw festivalonderdeel plaats met dj’s Dennis van der Geest en Je suis energy tijdens een silent disco. Bezoekers stonden in de rij voor een headset om te kunnen dansen.

Haarlem liet zich van zijn beste kant zien voor en op het podium, met Gitaarlem, Michael Prins, Niels Geuzebroek, Jacqueline Govaert, Bade en Baskerville en natuurlijk was de presentatie weer in handen van het Haarlemse cabaret-duo Speelman en Speelman.

Tot aan iets voor twaalven hield afsluiter de Opposites het veld van voor tot achter in beweging, met opzwepende beats, en grote gekleurde ballonnen die over het hele Vlooienveld zweefden. Langzaam liep de Hout daarna leeg, en begint de organisatie rustig aan de voorbereidingen voor de volgende jubileum editie in 2015.