Nederrijn Groep BV neemt Intoned BV over

Nederrijn in Duiven
Nederrijn in Duiven

Schoonmaakorganisatie Intoned BV uit het Gelderse Doesburg is overgenomen door Nederrijn Groep BV uit Duiven. Met deze overname geeft De Nederrijn Groep vorm aan haar groeistrategie die na de fusie met Lucas Berger BV in 2012 is geformuleerd.

Intoned BV is een landelijk actief schoonmaakbedrijf met een sterk regionale oriëntatie en een vast klantenbestand. Het bedrijf telt op dit moment driehonderd medewerkers. Nadat aandeelhouders besloten het bedrijf te verkopen aan een marktpartij met overeenstemmende cultuur, werd in augustus 2012 Marktlink benaderd het proces te begeleiden. De strategische en organisatorische fit met De Nederrijn Groep bleek het grootst.

‘In een markt waar de prijsdruk hoog is door grote aanbestedingstrajecten en economische crisis, stelden we vast dat zowel Intoned als De Nederrijn Groep de nadruk op kwaliteit van dienstverlening en een goede omgang met personeel op lange termijn als belangrijke pijlers voor een succesvolle strategie beschouwen. Als beide partijen een zodanige visie hebben op de markt, zie je dat er een gezonde basis is voor een goede overeenkomst’, aldus Fredrik Jonker van Marktlink.

Positief over toekomst

Door de eerdere fusie in december 2012 met Lucas Berger werd De Nederrijn Groep in één keer een middelgrote partij met duizend medewerkers en een groepsomzet van zestien miljoen. Eigenaren Bert Wernke en Willem Jansen Verplanke zijn dan ook positief gestemd over de toekomst. Na deze recentelijke fusie namen De Nederrijn Groep en Intoned de tijd om, na de ondertekening van intentieovereenkomst, zorgvuldig de afspraken op papier te zetten. De Nederrijn Groep zal na de overname de activiteiten van Intoned integreren in haar eigen activiteiten en verder voortzetten vanuit het recent betrokken kantoor in Duiven. Om efficiënt te kunnen werken, worden de ondersteunende diensten van Lucas Berger sinds 1 januari 2013 ook uitgevoerd vanuit deze locatie.

Uitbreiding diensten

In aansluiting op de markttendens om steeds meer facilitaire diensten aan te bieden, biedt De Nederrijn Groep naast schoonmaakdiensten, diensten aan in groenvoorziening en personeelsbemiddeling. De uitzendactiviteiten bevatten onder meer activiteiten op het gebied van werving- en selectie en payrolling.