Niels Geusebroek en Van Dik Hout maken programma SWAZ compleet

Laatste namen Schalkwijk aan Zee Festival bekend

De organisatie van het jubilerende Schalkwijk aan Zee Festival maakt de laatste namen bekend van de line-up 2016. De programmering is compleet met All the King’s Daughters en Gerson Main op het Parkpodium. In de Theatertent treden gevestigde namen op als Niels Geusebroek en Van Dik Hout met een akoestische sessie. Ook Paul van Utrecht, Jan J. Pieterse & Frank van Pamelen en Nikki Jacobs zijn nieuw in de programmering van de Theatertent die ook dit jaar door Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem wordt verzorgd. Eerder deze maand kondigde de organisatie al het salsa-orkest Leticia y su Rumbadama en de rockband Sway uit Haarlem aan.

Op zondag 4 september maakt, naast bovenstaande namen, vanaf 12.00 uur een tal van andere artiesten hun opwachting in het recreatiegebied De Molenplas. Voor de feesteditie is een zeer afwisselend programma samengesteld, van latin tot rock en van singer-songwriters tot klassiek. De muzikale aftrap van het festival wordt verzorgd door De Damiate Band Haarlem en er zijn weer tal van sport- en muziekworkshops. Onder de naam Urban Sports at Sea presenteren Revert95, Triple ThreaT, United Davo, Turnvereniging HLC en Calisthenics Projects allerlei sportieve activiteiten waaraan je kunt meedoen. Het totale programma is te vinden op www.schalkwijkaanzee.nl.

Een goede BUUV
Dit jaar staat, naast de drie workshoptenten, ook BUUV op het veld. De lokale buurtmarktplaats bestaat vijf jaar en krijgt een eigen tent met diverse workshops. Zo is er informatie te krijgen over BUUV-aanbieders, zoals muziekles, en start er om 12.30 uur een ‘Run en Fun’-workshop. In de tent voorspelt een handlezer je toekomst en kun je knutselen en prijzen winnen. De Wereld Muziek School nodigt alle peuters uit om muziek te maken, terwijl creatievelingen kaarsen kunnen beschilderen. Verschillende dansscholen op het festivalterrein dagen je uit de heupen los te gooien.

Naar aanleiding van de opknapwerkzaamheden aan het strandje en de zwemvijver, is er dit jaar een glijbaan op het strand. Ooit willen ervaren hoe het is op om het water te lopen? Dat kun je tijdens Schalkwijk aan Zee zelf proberen met enorme loopballen! Tot slot kun je onder begeleiding van Marco Polo Waterscouts een rondje over de plas zeilen.

Gratis toegang
Toegang tot het Schalkwijk aan Zee Festival is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.schalkwijkaanzee.nl. Op deze website kun je ook terecht voor info, aanmelding vrijwilligers en aanmelding voor een van de wedstrijden. Het adres van het festival aan de Molenplas is Waertmolenpad 1, 2036 ES Haarlem.

Het festival wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Ymere, Pré Wonen, gemeente Haarlem, Stichting Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken, Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem, Winkelcentrum Schalkwijk, Hotel Van der Valk Haarlem en restaurant de Molenplas.