Niels Geusebroek overdondert Giel met groot mannenkoor in 3FM studio

2014-05-02 10.33.44LRNiels Geusebroek verraste Giel Beelen vanmorgen in de studio van 3FM met een optreden samen met 35 zangers van het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap. Speciaal voor het project Gitaarlem schreef Niels het liedje ‘High Hopes In Hard Times’ dat vandaag voor het eerst bij Giel in de studio werd gezongen. Gitaarlem is een initiatief van de Haarlemse pop-industrie om geld in te zamelen voor Serious Request dat dit jaar met het Glazen Huis naar Haarlem komt.

Niels Geusebroek: “Een aantal maanden geleden belde het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap mij op met de vraag of we samen een nummer konden maken voor Serious Request. Omdat ik zelf Haarlemmer ben, leek mij het een erg leuk idee. Toen Joost en Daan Speelman mij vervolgens vroegen of ik mee wilde doen aan Gitaarlem koppelde ik dit gelijk aan het idee van het koor. Ik schreef een nummer met de koorarrangementen en liet het aan hen horen. Het koor was zo enthousiast dat inmiddels ruim 30 man meedoen!”

2014-05-02 10.42.39LRHaarlem is in 2014 gastheer van Serious Request en het Glazen Huis van 3FM. Als Haarlemmers zijn cabaret-duo Joost en Daan Speelman en DJ Giel Beelen met ondersteuning van Haarlem Marketing het project Gitaarlem gestart om enerzijds geld op te halen voor de Stille Ramp van Serious Request en anderzijds om de rijke en actieve Haarlemse popcultuur op de kaart te zetten.

De Haarlemse gitaarbouwer Eugen Wulff bouwde speciaal voor Gitaarlem een akoestische gitaar. Deze Gitaarlem gaat iedere maand van hand tot hand onder Haarlemse artiesten en muzikanten. Dat levert maandelijks een nieuwe song op die elke derde vrijdag van de maand live wordt uitgevoerd in de studio van 3FM bij Giel. In november 2014 verschijnen alle 12 gecomponeerde songs op CD en in special edition op vinyl. De opbrengsten van het album komen ten goede aan de Stille Ramp van dit jaar.

Niels Geusebroek is de derde artiest die een liedje heeft geschreven met de handgemaakte gitaar voor dit project. De Haarlemse singer-songwriters Leona Philippo en Michael Prins gingen hem voor. Geusebroek speelt zijn liedje ‘High Hopes In Hard Times’ ook op het Bevrijdingsfestival in Haarlem op 5 mei. Op 4 mei speelt Niels Geusebroek samen met het Kennemer Jeugd Orkest in Haarlem tijdens het Herdenkingsconcert. Aanvang is om 20:15 uur en toegang is gratis.

Kijk en luister hier naar het optreden van Niels met het koor vanmorgen bij Giel:
http://giel.vara.nl/media/313949. Zie ook http://giel.vara.nl/gitaarlem en www.gitaarlem.nl.

2014-05-02 09.43.30LR GITAARLEM_LOGO