‘Nieren tot Spieren’ sluit succesvolle actie af

2013-11-29 AD4493x Nieren tot SpierenAfgelopen vrijdag 29 november 2013, twee jaar na de transplantatie van een nier van Bert (toen 55) naar zijn zoon Tim (toen 25), sloot de familie Hartman hun actie ‘Nieren tot Spieren’ af. In een zaaltje boven bar XO op de Grote Markt in Haarlem overhandigde Tim de cheque met het uiteindelijk opgehaalde bedrag aan enkele jongeren van Camp COOL, het doel binnen de Nierstichting waar de opbrengsten van de Haarlemse actie naartoe zullen gaan.

Voor de overhandiging blikte Tim nog terug op de afgelopen twee bewogen jaren. Van zijn plotselinge ziekte in augustus 2011 en de moeilijke periode van onderzoeken, diëten en dialyse die volgde, tot de uiteindelijke transplantatie op 30 november 2011. En van het opbouwen van zijn conditie daarna, tot het lopen van de New York marathon begin november van dit jaar. Met hier doorheen als rode draad de actie ‘Nieren tot Spieren’, die hij met zijn familie startte om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nierstichting. In overleg met de Nierstichting werd al snel besloten dat de opbrengsten van Nieren tot Spieren naar Camp COOL zouden gaan, een kamp waarin jongeren met een nierziekte worden voorbereid op een volwassen leven met hun ziekte. Een doel dat Tim direct enorm aansprak.

Overhandiging
Nadat ook vader Bert enkele herinneringen op had gehaald en mensen die van grote invloed op het verloop van de actie zijn geweest had bedankt, overhandigde Tim de cheque aan de jongeren van Camp COOL. Zij onthulden het bedrag dat de familie in de afgelopen twee jaar bij elkaar heeft weten te krijgen: maar liefst € 18.777,90. Een prachtige prestatie waar Camp COOL diverse kinderen mee kan helpen.

Afsluiting
“Ik ben blij en tevreden dat wij zoveel geld hebben kunnen ophalen voor zo’n mooi doel. En ik ben blij dat wij als familie dit nu af kunnen sluiten en doorgaan met de normale zaken in het leven. We zijn hier de afgelopen twee jaar heel druk mee geweest. Deze avond was een prachtige afsluiting en nu gaan we allemaal weer verder. Hoewel ik dit met mijn medicijnen en altijd nog de kans op afstoting nooit echt achter me kan laten, wil ik het wel graag een plekje geven. Bang voor een zwart gat? Nee hoor, ik heb alweer diverse plannen. Maar eerst even ‘vrij’, de komende maand doe ik even niets. Even weer mijn vrienden zien en een beetje bijkomen. En daarna maar weer eens kijken of ik nog iets kan betekenen voor de Nierstichting, Camp COOL of iets dergelijks. En mijn blog blijf ik bijhouden, dus mensen kunnen mij altijd blijven volgen,” aldus een tevreden Tim.

Het hele verhaal over Tim en de actie lees je op www.nieren-tot-spieren.nl.