Nieuw winkelconcept ‘De Garage Passage’ aan de Wagenweg Haarlem

Cobraspen Groep begint met de ontwikkeling voor ‘De Garage Passage’, een kleinschalig en vernieuwend winkelconcept aan de Wagenweg in Haarlem. Op de locatie, waarvan de naam is afgeleid van de vroegere garage Westerhout aan de Wegenweg, is ruimte voor zeven winkels over een totaal winkeloppervlakte van 1.200 vierkante meter. De omgevingsvergunning voor het bouwen van de winkelpassage is inmiddels aangevraagd en de eerste informatiebijeenkomst voor omwonenden heeft onlangs plaatsgevonden.

‘De Garage Passage’ bestaat uit verschillende winkels van ondernemers met verse en ambachtelijke producten en een kleinschalige supermarkt. De winkelpassage wordt voorzien van een glazen dak om daglichttoetreding te realiseren. De passage loopt van de Wagenweg door naar de Schouwtjeslaan en biedt aan beide zijden een entree. De bestaande garage aan de Schouwtjeslaan is al van zo’n dak voorzien. De vloeren worden uitgevoerd in granito en verder wordt de aankleding ‘ruw’ afgewerkt geïnspireerd op Spaanse overdekte markten.

Informatiebijeenkomst
Circa 130 nieuwsgierigen uit het Haarlemmerhoutkwartier, waaronder geïnteresseerde ondernemers, woonden onlangs een informatiebijeenkomst van Cobraspen Groep bij over de ontwikkelingsplannen. Mogelijk toekomstige ondernemers presenteerden zich deze dag als onderdeel van het winkelconcept. Onder andere de Italiaanse delicatessenzaak Madisons, Van Leeuwen Vleesch en buurtbakker Van Vessems zijn voornemens een vestiging te openen in het Haarlemmerhoutkwartier.

Luigi Prins, directeur van Cobraspen Groep: “We hebben bewust gekozen om eerst de buurtbewoners te informeren, alvorens we de omgevingsvergunning hebben aangevraagd. Hiermee willen we omwonenden in een vroeg stadium betrekken bij de plannen. Zodra de plannen met de gemeente concreter zijn, organiseren we een tweede informatiebijeenkomst.

Prins: “De meningen over het concept zijn veelal positief. Omwonenden vinden het fijn dat dit in de buurt verrijst. Veel buurtbewoners willen graag ambachtelijke en vooral duurzame biologische producten in de winkels. Hieraan geven wij met deze ontwikkeling gehoor. Zonder oponthoud van het project is de planning om voor kerst 2019 open te gaan.