Nieuwe eigenaar Easylogic zet in op integratie RFID

(links) Jan van Goch (midden) Alex Ofman(rechts) Peter van Es Foto door Rob Sas
(links) Jan van Goch, (midden) Alex Ofman en (rechts)  Peter van Es. Foto door Rob Sas.

Ondernemer Peter van Es heeft onlangs via een management buy-in een meerderheidsaandeel verworven in EasyLogic, de specialist in Radio Frequency Identification (RFID). Van Es zet in op verdere RFID-integratie in specifieke hardware-oplossingen. “Wij gaan de eindgebruikerservaring verbeteren door creatieve oplossingen”, aldus Van Es.

Van Es heeft de aandelen overgenomen van algemeen directeur Alex Ofman, die na ruim tien jaar toe is aan een volgende uitdaging. Fusie- en overnamespecialist Marktlink werd ingeschakeld om een geschikte MBI-kandidaat voor EasyLogic te vinden.

Magisch
EasyLogic werd in 1996 opgericht en is anno 2015 een van de grotere nichespelers op het gebied van RFID. De onderneming is winstgevend en behaalt een jaarlijkse omzet van circa 2,5 miljoen euro. Het bedrijf werkt met een team van vijftien professionals en verzorgt de technologie die het mogelijk maakt informatie te verzenden en te ontvangen via radiogolven. Met deze oplossing kunnen bijvoorbeeld personen, objecten of producten geïdentificeerd en getraceerd worden. EasyLogic heeft klanten in de logistieke sector, in de tuinbouw, bij de overheid en in de zorg. Tijdens de recente Nuclear Security Summit 2014 verzorgde Easylogic op RFID gebaseerde toegangscontrole systemen voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

“RFID neemt een enorme vlucht en kan worden geïntegreerd in uiteenlopende toepassingen. Zo gaan wij meer inzetten op het ontwikkelen en innoveren van klantgerichte oplossingen om bijvoorbeeld de arbeidsproductiviteit te verbeteren of de authenticiteit van een product te waarborgen. De pragmatische aanpak gecombineerd met diepgaande kennis zorgt ervoor dat EasyLogic in staat is om klanten te helpen om de koppeling tussen de echte wereld en de ICT-systemen te maken. Het mooie van RFID is dat in de reële wereld het leven van de eindgebruiker verbetert zonder dat deze merkt dat er een technologische toepassing achter zit. Techniek wordt zo iets magisch”, aldus Van Es.

Marktlink Fusies en OvernamesMarktlink
Sinds 2004 waren de aandelen van het bedrijf in handen van drie aandeelhouders: algemeen directeur Alex Ofman, commercieel directeur Jan van Goch en technisch directeur Marcel Berkouwer. Marnix Messersmid van Marktlink Fusies & Overnames: “De uitdaging was om een ambitieuze ondernemer te vinden, die probleemloos zou klikken met de andere twee aandeelhouders en die met EasyLogic de volgende stap zou kunnen maken. Na een uitvoerige zoektocht met meer dan dertig kandidaatkopers bleek de heer Van Es met zijn enthousiasme en treffend cv de meest ideale kandidaat.”

Door de wol geverfd
Peter van Es is bekend met technologie-oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Zo had hij een lange carrière als onder andere algemeen directeur van Logica BV (1982-2002) en vice-president van Hewlett Packard (2004-2007). Hiernaast was hij zes jaar lang voorzitter van de raad van commissarissen van iCentre BV, de grootste Apple dealer van Nederland. Van 2009 tot 2012 combineerde hij dit met DGA-werkzaamheden voor Holland Environment Group BV, een klein bedrijf waar hij een meerderheidsbelang in had genomen.

Jan van Goch, commercieel directeur: “In deze door Marktlink begeleide transactie maken we een volgende stap in de ontwikkeling van de onderneming en kunnen we met onze klanten verder doorgroeien. Zo hebben we echt een ‘win-win’ gecreëerd!”.