Nieuwe eigenaren en directie Multi-Deur Service B.V.

MultideurVia een management buy-in door twee investeerders en met Martijn van der Heiden als algemeen directeur heeft Multi-Deur Service BV na bijna 30 succesvolle jaren een nieuwe eigendomsstructuur. Multi-Deur Service BV is een specialist in de productie, verkoop, montage, service en reparatie van sectionaaldeuren (o.a. garagedeuren) voor zowel de industriële als particuliere markt. De onderneming is gevestigd in Zeewolde. De nieuwe directie zet in op verdere groei van de onderneming door deze verder te professionaliseren en klanten nog meer te ontzorgen. Fusie- en overnamespecialist Marktlink werd ingeschakeld om geschikte overnamekandidaat te vinden.

De aandelen zijn overgenomen van de huidige directie, de heer en mevrouw Zantinge. Zij richtten de onderneming in 1987 op. Multi-Deur is een producent en leverancier van industriële- en garagedeuren en voert daarbij ook onderhoud- en servicewerkzaamheden uit op de deursystemen. De onderneming heeft zich in dertig jaar ontwikkeld tot een flexibele speler op de markt. Multi-Deur heeft een uitgebreid werkgebied. Nederland, Duitsland, België en Frankrijk worden tot het afzetgebied gerekend, maar ook buiten Europa is Multi-Deur actief. De organisatie behaalt een jaarlijkse omzet van circa 3,3 miljoen euro. Multi-Deur Service BV heeft een eigen productiefaciliteit, waarmee nu jaarlijks circa 1.000 sectionaaldeuren worden geproduceerd. Het bedrijf werkt met een team van 24 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Productie & Verkoop, Service en Ondersteuning.

Brandweerkazerne ZwaagMartijn van der Heiden (40) was hiervoor Directeur Engineering bij Tebodin, een onafhankelijk en internationaal opererend advies- en ingenieursbureau. Sinds 2006 was hij werkzaam bij Tebodin, eerst bij Corporate Business Development, maar vanaf 2013 als directeur van de vestigingen Deventer en Hengelo. De stap naar directeur-eigenaar van Multi-Deur vormt de invulling van een lang gekoesterde wens om zelf te ondernemen en niet alleen “op de winkel te passen”.

“Met de overname is een volgende stap in de ontwikkeling van de onderneming gemaakt. We hebben een strategie voor ogen, waarbij we ons meer toeleggen op actief relatiebeheer. Verder willen we ons via online-marketing toespitsen op het werven van nieuwe klanten en willen we onze zichtbaarheid vergroten in de markt. Uiteraard nemen we medewerkers mee in ons ‘20-20 groeiplan’, zij vormen het hart van dit bedrijf. Uiteindelijk moeten de medewerkers het plan dragen,” aldus Martijn van der Heiden.

Wederzijds vertrouwen
Marktlink Fusies & Overnames heeft de overname begeleid. Wederzijds vertrouwen was hierbij van essentieel belang, volgens Marktlink projectleider Ronald van der Graaf: “Wat ik aan deze deal heel bijzonder vind is dat er vanaf de allereerste dag een bijzonder goed gevoel is ontstaan bij de heer en mevrouw Zantinge dat de nieuwe eigenaren de juiste opvolgers zijn voor hun onderneming en in het bijzonder ook voor hun medewerkers. Er was meteen een klik.”

Dat vertrouwen is volgens Marktlink ook terug te zien bij de huisbankier van Multi-Deur. “Je merkt dat de Rabobank het financieringsproces vlot en accuraat heeft opgepakt met als doel gezamenlijk met de betrokken partijen toe te werken naar een succesvolle closing.”

image005