Nieuwe namen Bevrijdingspop bekendgemaakt tijdens Rob Acda Award

Met de Bevrijdingspop Kick-off party voor alle vrijwilligers, die plaatsvond tijdens de zinderende finale van de Rob Acda Award in het Patronaat afgelopen vrijdagavond, is de line-up voor Bevrijdingspop verder bekend gemaakt. Twee grote namen ontbreken nog. In de aanloop naar het festival zullen die bekend gemaakt worden via de website; www.bevrijdingspop.nl.  

Houtpodium

De winnaar van de Rob Acda Award 2013; Baptist opent traditiegetrouw het programma op het Houtpodium. Na de opening door dit elektronische live duo, treden grote namen, uit binnen- en buitenland, op. Asaf Avidan uit Israël en van eigen bodem; Mozes and the Firstborn, Rina Mushonga en als afsluiting Chef’Special. De presentatie is in handen van Speelman en Speelman, waardoor het, ook tussen de acts door, een feestje blijft.

Jupilerpodium

Op het Jupilerpodium powered bij Sena treden naast de winnaar van de InHolland popprijs; Slow Jeff & The Tears, ook op; Skip&Die uit Zuid Afrika, Good Meat, Mister & Mississippi, Qeaux Qeaux Joans, Kraantje Pappie, Nielson, Wallace Vanborn en Kensington. De van de Irrational Library bekende Joshua “weird beard” Baumgarten zal presenteren.

Bevrijdingsvuur

In de loop van de dag zal de groep hardlopers van Hardloopstage.nl met het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen aankomen en met alle bezoekers het bevrijdingsvuur ontsteken, wat voor iedereen, één van de momenten die dag zal zijn dat wij stilstaan bij het feit dat we blij mogen zijn dat wij in vrede een festival als Bevrijdingspop kunnen neerzetten, en beleven.

Herdenkingsconcert

Voorafgaand aan het festival organiseert Stichting Bevrijdingspop in samenwerking met het Kennemer Jeugd Orkest op 4 mei het Herdenkingsconcert in de Haarlemmerhout. Het gratis openluchtconcert, op het Vlooienveld, begint met het beroemde Ave Verum van Mozart uitgevoerd samen met het Haarlemse Koor Lokaal. De artiest die dit jaar samen met het 70-koppig orkest optreedt is VanVelzen.

Over Bevrijdingspop en aanvullende informatie

Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem – Noord-Holland en is daarmee het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Bijna 500 vrijwilligers werken hard mee aan dit unieke festival. Het festival biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft meer dan 100.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Om op deze wijze de Vrijheid te vieren. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei. www.bevrijdingspop.nl.