Nieuwe songs van Niels Geusebroek en Michael Prins op Bevrijdingspop Haarlem

GITAARLEM_NIELS_ GEUSEBROEKDe Haarlemse popmuzikanten, Niels Geusebroek en Michael Prins, spelen dit jaar op Bevrijdingspop in Haarlem twee nieuwe nummers die zij speciaal schreven voor het initiatief Gitaarlem. Gitaarlem is een Haarlems initiatief georganiseerd vanuit de Haarlemse popindustrie en wordt ondersteund door Haarlem Marketing. De opbrengsten komen geheel ten goede aan het Glazen Huis van Serious Request dat in december van dit jaar in Haarlem staat.

Gitaarlem is naar idee van het Haarlemse cabaret-duo Speelman & Speelman en 3FM-dj Giel Beelen; gedurende het jaar krijgen in totaal 12 Haarlemse artiesten beurtelings de speciaal voor Gitaarlem gemaakte gitaar mee naar huis, om vervolgens hierop een eigen nummer te componeren.

‘High Hopes in Hard Times’ en ‘These Waters’
Geusebroek en Prins spelen op 5 mei tijdens Bevrijdingspop naast hun eigen repertoire de speciaal voor Gitaarlem geschreven songs. Met in totaal 10 andere nummers van Haarlemse collega-muzikanten worden de nummers ‘High Hopes in Hard Times’ van Niels Geusebroek en ‘These Waters’ van Michael Prins in november van dit jaar bovendien verzameld uitgebracht op zowel CD als in een special-edition op vinyl. Haarlem promoot met Gitaarlem bovendien de rijke popcultuur, het huidig talent en de diversiteit aan poppodia dat Haarlem rijk is waaronder het Patronaat, de Philharmonie en de Stadsschouwburg.

GITAARLEM_LOGOGitaarlem Live
Op 23 december 2014 zal in het Patronaat van Haarlem Gitaarlem Live plaatsvinden; een concert met alle 12 betrokken artiesten die hun gecomponeerde nummer spelen. Hier wordt de door de Haarlemse gitaarbouwer Eugen Wulff vervaardigde gitaar, met daarop de handtekeningen van alle twaalf de Gitaarlem-muzikanten geveild voor Serious Request.

Gitaarlem_SpeelmanGitaarlem maandelijks op 3FM
Elke laatste vrijdagochtend van de maand wordt de nieuwe ‘Gitaarlemmer’ bij Giel Beelen en het cabaretduo Speelman & Speelman uitgenodigd in de studio van 3FM, om zijn of haar nieuwe nummer voor het eerst via 3FM te laten horen. Op vrijdag 2 mei is de Gitaarlem-bijdrage ‘High Hopes in Hard Times’ van Niels Geusebroek rond 9:00 uur voor de eerste keer te horen bij Giel op radio 3FM.

Line-up Bevrijdingspop 2014
Dit jaar maken namen als Bløf, De Staat, The Opposites, Kensington, Pokey LaFarge en Niels Geusebroek hun opwachting in op het hoofdpodium in de Haarlemmer Hout. Ook de programmering van het Jupilerpodium ‘powered bij Sena’ liegt er dit jaar niet om, met bands als The Vagary, Taymir, Bade, Michael Prins, het Belgische rap-talent Coely, Jett Rebel, Total Los en de spectaculaire soulband King Khan & The Shrines. De organisatie van Bevrijdingspop benadrukt dat Bevrijdingsdag dit jaar op een maandag valt. Dat betekent dat een groot deel van de bezoekers dit jaar vrij zal moeten nemen van hun werk.

LogoOver Bevrijdingspop
Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem – Noord-Holland en is daarmee het oudste bevrijdingsfestival van Nederland. Zo’n 450 vrijwilligers werken hard mee aan dit unieke festival. Het festival biedt nationale en internationale artiesten een podium en geeft ruim 100.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Om op deze wijze de Vrijheid te vieren. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei met dit jaar Niels Geusebroek als hoofd-act. Meer info: www.bevrijdingspop.nl.