Nieuwjaarsduik Molenplas valt in het water dit jaar

Warming up voor de Nieuwjaarsduik 2014 Schalkwijk in Zee.
Warming up voor de Nieuwjaarsduik 2014 Schalkwijk in Zee.

Ondanks het succes van de vorige edities gaat de traditionele Nieuwjaarsduik in de Molenplas in het Haarlemse Schalkwijk dit jaar niet door. Het is niet gelukt om de traditionele plons bij de start van het nieuwe jaar financieel rond te krijgen.

De Nieuwjaarsduik in de Molenplas in het Haarlemse Schalkwijk had vorig jaar een recordaantal deelnemers. Zij werden voorzien van een gevarieerd entertainmentprogramma en konden voor ‘koek en zopie’ terecht bij restaurant De Molenplas. Elke deelnemer kreeg bovendien een mooi aandenken aan de memorabele plons. Organisator Peacock Events heeft samen met de partners moeten besluiten het evenement niet door te laten gaan. Het streven is om de duik in de toekomst wel weer te organiseren.

Het evenement werd in het verleden mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, de wijkraden, Ymere, Pré Wonen en Elan Wonen. Deze partijen hebben allemaal minder geld beschikbaar voor evenementen en moeten dus strategische keuzes maken. Samen met deze partijen denkt de organisatie na over hoe het evenement in de toekomst behouden kan worden voor de regio. “Iedereen ziet wel de meerwaarde van zowel de Nieuwjaarsduik Schalkwijk in Zee als het zomerse Schalkwijk aan Zee Festival en dus wordt er vanuit verschillende kanalen goed nagedacht over de toekomst.”

Bedrijven die deze bijzondere evenementen in Schalkwijk willen ondersteunen, kunnen zich uiteraard melden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.schalkwijkaanzee.nl.