Nieuwjaarsduik voor de tweede keer in Molenplas Schalkwijk

Editie 2013Op 1 januari 2014 vindt in de Molenplas voor het tweede jaar op rij de Haarlemse Nieuwjaarsduik plaats. Na het succes van het Schalkwijk aan Zee Festival afgelopen zomer in het recreatiegebied Molenplas, is er nu de Nieuwjaarsduik in het frisse water van de Molenplas. Diverse enthousiaste Nieuwjaarsduikers hebben zich nu al aangemeld voor een spetterende start op deze nieuwjaarsdag. Durf jij ook het koude water te trotseren op de eerste dag van het nieuwe jaar? Meldt je dan nu aan.

Iedereen kan zich via de website www.schalkwijkaanzee.nl inschrijven voor de Nieuwjaarsduik. Deelnemers en bezoekers zijn vanaf 14:00 uur welkom en worden op temperatuur gehouden door muziek van www.glittergolf.nl, chocomelk en erwtensoep. Het officiële startschot wordt om 15:00 uur gegeven. Wie het startschot geeft houdt de organisatie nog even geheim. Hulpinstanties houden tijdens de Nieuwjaarsduik een oogje in het zeil voor de veiligheid. Deelnemers worden aangeraden om (water)schoenen te dragen voor hun eigen veiligheid.

Dick Jansen – Regiodirecteur DOCK Haarlem over zijn eerste duik vorig jaar, “Ik zag er vooraf wel een beetje tegenop. De temperatuur van het water was rond de 5 à 10 graden en daarmee fors kouder dan ik ooit had meegemaakt. Dus ik ben er in gerend, ondergedoken en er weer uit. Dat voelde toen eigenlijk best fijn, je tintelt helemaal en ik was in één klap heel erg helder. Ik begrijp die Russen nu wel die een wak hakken om in te zwemmen. 1 januari 2014 ben ik er zeker weer bij!”

Aansluitend aan de Nieuwjaarsduik wordt er een Nieuwjaarsborrel bij Restaurant de Molenplas gehouden van 15:30 uur tot 17:00 uur met de band ‘Overstekend wild’; vier energieke en gezellige meiden die in een ongedwongen sfeer het geheel muzikaal omlijsten.

Dit evenement wordt wederom mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, Pré Wonen, Ymere, Elan Wonen, Restaurant de Molenplas, Event Label en Peacock Events.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.schalkwijkaanzee.nl.