Novulo geeft groeistrategie vorm met overname Deltec-Software

Overname automaterialensoftware Deltec door Novulo.
Overname automaterialensoftware Deltec door Novulo.

Softwareproducent Novulo heeft automaterialensoftware Deltec Software overgenomen. Hiermee geeft het bedrijf vorm aan de ingezette groeistrategie. In tegenstelling tot reguliere overnames door softwarebedrijven, waar pakketten zelden geïntegreerd worden, verrijkt Novulo met haar apps de bedrijfssoftware van de overgenomen partij. Hierdoor creëert Novulo voor Deltec-software nieuwe klantgerichte functionaliteiten, die voorheen niet beschikbaar waren. Novulo werd in de aankoop begeleid door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

Deltec is door eigenaar Hans van Eiken opgericht in de jaren ’70. Het bedrijf heeft een leidende positie opgebouwd in de automaterialenbranche. De software is gericht op de volledige automatisering van groothandels en grossiers in automaterialen, banden en aanverwante artikelen. Bij de onderneming zijn circa 10 werknemers werkzaam. Samen bedienen zij meer dan 100 nationale en internationale klanten.
computerscherm

Hans van Eiken zag dat Novulo van grote betekenis kon zijn voor de marktpositie van Deltec en haar klanten. De deal kon hierdoor in korte tijd worden afgerond. Jan Dijkmans van Marktlink: “De toegevoegde waarde die Novulo met haar technologie biedt, bleek een duidelijke meerwaarde dan bij een traditionele overname vanwege de naadloze integratie van de software in Deltec-softwareproducten. De overname behelst een 100% overname en is tevens een model dat uitstekend reproduceerbaar is naar andere marktsegmenten. Het betekent een sterke groei van de omzet, terwijl Novulo al jaren een autonome groei kent van tientallen procenten.”

Strategie
De overname van Deltec door Novulo biedt het Twentse bedrijf kans om ook in deze niche markt een goede marktpositie te verkrijgen. De combinatie van de kennis en producten van beide bedrijven bieden een absolute meerwaarde en marktpotentieel. Novulo directeur Frank Wille: “Met onze enterprise apps hebben wij voor vrijwel iedere branche en vrijwel elk facet in de bedrijfsvoering softwarefunctionaliteiten beschikbaar. Daardoor leidt onze overnamestrategie tot een veelzijdige store van bedrijfssoftware die modulair werkt en per element beschikbaar is. Het fascineert ons hoe je met nieuwe technologieën bestaande markten en producten kunt vernieuwen en daarmee nieuwe toepassingen en toegevoegde waarde voor bedrijven en medewerkers kunt creëren. Deze overname doet dat ook voor de medewerkers en klanten van Deltec.”

Over Novulo
image001Novulo uit Enschede is gespecialiseerd in webbased bedrijfssoftware en is gevestigd in Enschede. Novulo is in 2003 opgericht en ontwikkelt in eigen beheer Business Apps. Daarmee introduceert het bedrijf een nieuwe vorm van bedrijfssoftware als alternatief voor pakketsoftware of maatwerk. Vergelijkbaar met de bekende apps op mobiele apparaten biedt Novulo de mogelijkheid om applicaties volledig geïntegreerd samen te stellen uit haar software componenten. De Novulo “Architect” vormt de basis van alle Novulo- Business Apps, waarmee het bedrijf in 2007 is uitgeroepen tot het meest innovatieve IT bedrijf van Nederland.