Officetopper wordt onderdeel van Findyour group

Officetopper, een online speler op het gebied van kantoormeubilair is overgenomen door investeerder Findyour Equity Partners (Findyour group). Na de eerdere overnames van Backshop, Bentley Europe, Rillstab en Europel Business Products en de oprichting van Qventi, is met de overname van Officetopper verder invulling gegeven aan de ingeslagen buy-and-buildstrategie. Door de overname ontstaat er een groep met een verwachte omzet van 20 miljoen euro waar in totaal 55 mensen werkzaam zijn.

Officetopper (www.officetopper.com) opgericht in 1980 is uitgeroeid tot een toonaangevende online verkoper van kantoormeubilair. Het bedrijf waar 12 mensen werkzaam zijn, verkoopt online voornamelijk bureaus, stoelen en kasten en levert zowel aan bedrijven als particulieren (thuiswerkplekken). De onderneming heeft een unieke marktpositie door de sterke focus op online en het in handen hebben van de supply chain.

Erik Broeders, oud eigenaar van Officetopper, was opzoek naar een geschikte overname kandidaat. Via Marktlink kwam hij in contact met Findyour group. Al snel bleek er een wederzijdse klik te zijn. De doorslag voor de verkoop aan Findyour group is dat dhr. Broeders er van overtuigd is dat er mooie synergiën mogelijk zijn met de andere bedrijven van de Findyour group. Bovendien wordt de toekomst van zijn bedrijf geborgd en blijf hij aankomend jaar nog verbonden bij de organisatie.

Voor het personeel van Officetopper heeft de overname geen gevolgen. Naast de ontstane synergiën met onder andere Backshop wordt er in de nabije toekomst samen met de expertise van Findyour group gekeken naar aanpalende ondernemingen, waarmee de groep zich verder kan verstreken en uitbreiden. De komende periode zal de huidige groeistrategie gehandhaafd blijven.

Toekomstig marktleider op het gebied van werkplekken, klimaat, hospitality en etiketten
Wout Jan Wessels Boer van Findyour group: “Door de unieke positie van Officetopper en de synergiën met onze andere bedrijven kunnen we onze marktpositie verder versterken. Bij al onze ondernemingen staat ondernemerschap centraal en we hebben gemerkt dat dit bij Officetopper ook het geval is. Onze doelstelling is om de aankomende jaren een leidende speler te worden op het gebied van werkplekken, klimaat, hospitality en etiketten. Onze ervaring op het gebied van internationale handel en e-commerce stellen ons in staat om dit doel te realiseren. Naast autonome groei staan we open voor additionele overnames, die aansluiten bij onze huidige proposities.

Erik Broeders kijkt met vertrouwen naar de toekomst. Zijn key-medewerkers zullen het toekomstige management voeren over Officetopper. Erik Broeders; “Ik heb er alle vertrouwen in dat het team samen met de Findyour organisatie naar de volgende fase zullen leiden. Daarnaast blijf ik in ieder geval het aankomende jaar zelf nog betrokken bij de organisatie”.