Ondernemer Max Barenbrug neemt Heruvent B.V. over van familie Ruijs

Ondernemer Max Barenbrug heeft, samen met zijn mede-iynvesteerder Giovanni Sekeris, 100% van de aandelen overgenomen van Heruvent B.V, ook bekend onder de naam vlakkelichtkoepel.nl. Heruvent is ontwikkelaar, producent en leverancier van hoogwaardige daglichtelementen voor platte en licht hellende daken ten behoeve van particuliere en utiliteitsbouwwerken. Marktlink Fusies & Overnames begeleidde Barenbrug bij de aankoop.

Heruvent is opgericht in 2010 door Hans Ruijs (1953) en zoon Erik (1978). Later is de jongste zoon Paul Ruijs (1985) bij de onderneming betrokken als bedrijfsleider. Het drietal heeft het bedrijf de afgelopen zes jaar uitgebouwd tot een financieel gezond familiebedrijf, dat is uitgegroeid tot een bekende speler op de Nederlandse en Belgische markt met een sterke reputatie. De oorspronkelijke oprichters van Heruvent vinden het tijd om het stokje van de dagelijkse leiding over te dragen.

Vlakkelichtkoepel.nl levert prefab daglichtproducten, meestal compleet inclusief bouwkundige opstand, die direct geplaatst kunnen worden zonder verdere samenbouw op locatie. Onderscheidend aan deze producten is dat de toegepaste veiligheidsruiten geen glasroedes of afdeklijsten bevatten, zodat neerslag zonder obstakels van de vlakke lichtkoepels kan aflopen. Daarnaast kenmerkt het bedrijf zich door de bijzondere prestaties op het gebied van maatwerkproductie, korte doorlooptijd, thermische isolatie en geluidsisolatie, luchtdichtheid en doorvalveiligheid. Sinds dit jaar is de onderneming ook actief met een nieuwe innovatie op het gebied van brandwerendheid. Alle uitvoeringen hebben een moderne, strakke vormgeving. Het bedrijf kent een zeer hoge tevredenheid onder zowel opdrachtgevers, architecten, adviesbureaus als aannemers.

Ondernemerswens
Max Barenbrug komt uit een rasecht ondernemersgezin. Zelf heeft Max voor diverse Nederlandse entiteiten van internationale ondernemingen gewerkt, de laatste twaalf jaar daarvan als algemeen directeur met een sterke ondernemerswens.

Marktlink Fusies & Overnames hielp hem met deze wens; onder andere door het opstellen van het zoekprofiel, het benaderen van potentieel interessante partijen en het financieel en juridisch begeleiden van de afronding van de deal. “Buiten de autonome groei in Nederland, lenen de producten van Heruvent zich ook uitstekend voor een internationale uitrol. Dit gaan wij dan ook de komende jaren realiseren,” aldus de ondernemer.

Paul Ruijs blijft aan in zijn huidige functie als bedrijfsleider. Hans Ruijs en Erik Ruijs dragen binnen een periode van maximaal 6 maanden zorg voor een vloeiende overdracht van hun kennis en werkzaamheden. Daarna zal Hans als commissaris betrokkenheid blijven bij de organisatie. “De laatste jaren zien wij steeds vaker dat de verkoper als commissaris of als adviseur bij de organisatie betrokken blijft. Het is een goede manier om kennis te waarborgen door het geleidelijk over te dragen aan de nieuwe eigenaren. Bovendien kan de oud-eigenaar op deze manier in alle rust afscheid nemen van zijn onderneming,” aldus Remon Lustenhouwer van Marktlink Fusies & Overnames.

Over Marktlink Fusies & Overnames
Marktlink is sinds 1996 actief als adviseur bij aan- en verkopen van bedrijven en is op deze terreinen uitgegroeid tot één van de grootste adviesbureaus in Nederland, actief in het middenbedrijf. De projectleiders van Marktlink hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepaling onderneming en buy-in en buy-out trajecten in vele branches. Vanuit vier vestigingen (in Amsterdam, Deventer, Gouda en ’s-Hertogenbosch) worden opdrachtgevers in het hele land uit elke sector bediend.