Ondernemer Peter Mouthaan zet met ABN AMRO Participaties in op groei Dutch Power Company

Peter Mouthaan
Peter Mouthaan

Peter Mouthaan (38) heeft met behulp van ABN Amro Participaties het familiebedrijf Dutch Power Company (DPC) overgenomen van zijn familie. Met de kapitaalverschaffing richt DPC zich op groei in West-Europa. Dutch Power Company is de moedermaatschappij van de bedrijven Conver, Herder, Precision Makers, Roberine en Votex met een gezamenlijke omzet van 35 miljoen euro. De deal is met behulp van Marktlink Fusies & Overnames tot stand gekomen. Bemiddelaar Marktlink heeft de familie Mouthaan bijgestaan gedurende het gehele zoek en selectieproces naar een geschikte financiële partner voor de DPC-groep.

De bedrijven van moedermaatschappij DPC zijn gespecialiseerd in berm-, groen- en slootonderhoud en combineren dat met innovatieve mechatronica, apparaten die op basis van GPS-techniek autonoom werken. De Nederlandse firma ziet kansen om de innovatieve producten als een olievlek uit te smeren over Europa met als voornaamste markten het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Benelux, Duitsland en Polen.

Greenbot-2015 DPCPeter Mouthaan: “Nederland staat in het buitenland bekend om haar innovatieve oplossingen op gebied van irrigatie-, berm- en slootmanagement. Aan de andere kant zijn er markten die snel groeien en die behoefte hebben aan innovatie en ontwikkeling. De interesse uit het buitenland voor onze nieuwe producten is dan ook groot, maar we zullen moeten investeren om die interesse om te zetten in sales. Met een solide partner als ABN Amro Participaties heb ik een partner gevonden die duurzaam wil investeren in de groei van onze groep. Dankzij hen krijgen wij de mogelijkheid om sales te genereren en te groeien.”

ABN AMRO Participaties verschaft risicodragend vermogen aan winstgevende ondernemingen in Nederland. Zij investeren in ondernemingen met een sterke marktpositie, een duidelijke groeipotentie (autonoom of door acquisities) en een actief en daadkrachtig management dat bereid is te participeren.

image003Innovatie van de eeuw
De afgelopen jaren heeft Dutch Power Company ingezet op innovatie, zodat er preciezer en meer efficiënt kan worden gewerkt. Greenbot, de eerste onbemande tractor die zelfstandig werkzaamheden kan verrichten, is een goed voorbeeld van de vernieuwingsslag die de organisatie heeft gemaakt. Op de beurs Agritechnica (2015) werd de Greenbot door de internationale pers de “Innovatie van de eeuw” genoemd. Vorig jaar werd ook het merk Roberine nieuw leven ingeblazen met een zelfrijdende kooi- en klepelmaaier.

Binnen de DPC-groep is men alweer bezig met de volgende innovaties. De tak Precision Makers heeft de X-pert ontwikkeld, waarmee bepaalde merken tractoren omgebouwd kunnen worden voor onbemande besturing. Mouthaan: ‘Precisielandbouw heeft de toekomst. Dat is niet alleen onze mening, maar ook die van ABN AMRO Participaties. Onze oplossingen zijn erop gericht dat echt iedereen ze kan gebruiken. Het is bijna ‘plug-and-play’, dus inschakelen en aan het werk zetten. Daarnaast zijn we bezig met precisietoepassing voor opbrengstbemesting en onze eigen lijn hardware. ABN AMRO Participaties deelt onze visie dat niet alleen de landbouw, maar de gehele groene sector zich in hoog tempo verder automatiseert. Door repeterende klussen uit handen te nemen, ontstaat er meer tijd voor kwaliteit.”

 

Marktlink Fusies en Overnames