Ondernemers leren criminelen te slim af te zijn tijdens regionaal congres in Beverwijk

Geen ondernemer lijkt meer te ontsnappen aan internetcriminaliteit. De minste vormen zijn nog misleidende mails of gehackte telefoons. Hoe veilig is zijn zaak nog? En zijn medewerkers? Want criminelen bedenken steeds weer nieuwe wegen om geld en goederen te stelen.

De meest actuele tips & tricks hiertegen kunnen ondernemers krijgen tijdens het gratis congres Beleef Veiligheid IJmond op maandag 28 november in Beverwijk.

De gemeente Beverwijk en de politie organiseren het interactieve congres waar bijvoorbeeld een voormalige hacker en een ex-inbreker hun ervaringen delen. ,,Wie heeft er tegenwoordig niet te maken met cybercriminaliteit? Wie heeft er nog nooit een bedenkelijk mailtje ontvangen? Wij gaan laten zien hoe onderlinge samenwerking een hoop ellende kan voorkomen”, zegt Marco Verschragen, programmamanager van het RPC. Dat is Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing, een initiatief van de politie, het openbaar ministerie, het bedrijfsleven en gemeenten.

Enkele burgemeesters, wethouders en politieambtenaren wonen het congres bij. En ondernemers uit heel Noord-Holland mogen gratis aanschuiven. Ook netwerken en elkaar leren kennen zijn belangrijke onderdelen van het programma. ,,Want samenwerken is essentieel als het gaat om veiligheid”, zegt Verschragen.

De ondernemer gaat tijdens het congres leren dat betere veiligheid ook in kleine dingen gaat zitten. Verschragen: ,,Ondernemers krijgen inzichten in beter samenwerken, ook digitaal, en ervaren ook dat die samenwerking niet veel moeite kost. Het congres wordt een kennismaking met bewuster en nog veiliger ondernemen en het beschermen van het personeel. Bovendien is het goed voor je omzet. Het samenwerken gaat in eerste instantie om veiligheid, maar daar komt in winkelstraten bijvoorbeeld een gezond ondernemersklimaat uit voort.

Zo krijgen de deelnemers de mogelijkheden van de 360 graden bewakingscamera te zien. Op de mini-market vind je de laatste gadgets op veiligheidsgebied en kun je inspiratie opdoen om jouw onderneming veiliger te maken: voor jezelf, je medewerkers én het winkelend publiek. Zij worden ook op onverwachte momenten met verschillende vormen van criminaliteit geconfronteerd.

De deuren gaan om 18.00 uur open, de ontvangst is met soep en een broodje. Burgemeester Freek Ossel opent om 19.00 uur het congres.

Datum: Maandag 28 november
Locatie: Kennemer theater
Adres: Kerkplein 1, 1941 HD te Beverwijk
Inloop: 18.00 uur
Opening: 19.00 uur
Gratis aanmelden voor dit regionale congres kan via www.rpcnh.nl