Persbericht: Online coachingsplatform Coachi helpt jezelf te verbeteren

Coachi_logo_drukwerkCMYK

Vanaf vandaag kan iedereen die aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken, gebruikmaken van Coachi. www.coachi.nl is een onafhankelijk, webbased coachingsplatform, dat zich onderscheidt door de interactieve aanvulling op het bestaande contact tussen coach en coachee. Met Coachi wordt alle informatie centraal beheerd. Bovendien is deze informatie voor alle betrokken partijen altijd online beschikbaar.

Directeur Frits Willem Bakker: “Coachi speelt in op de tijdsgeest van ‘een leven lang leren’, waarin mensen toenemend de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling. Dit platform combineert die ontwikkelbehoefte met de mogelijkheden van moderne technologie.”

Kracht

Coachi is een interactief systeem dat na afname van een jaarlijkse licentie 24 uur per dag online toegankelijk is via www.mycoachi.nl. De kracht van Coachi ligt in de uitgebreide mogelijkheden om ontwikkeling te monitoren, kennisoverdracht centraal bereikbaar te maken en rechtsreeks in contact te zijn met zelf toegewezen coaches. Bij Coachi is de coachee zelf verantwoordelijk voor het invullen en bijwerken van zijn ontwikkelportfolio. Hierdoor kan het systeem onafhankelijk worden ingezet. De coachee kan op ieder gewenst moment via een geïntegreerd persoonlijk forum, skype of ingebouwde chat feedback vragen aan zijn coach. Ontwikkelervaringen zijn uit te wisselen met toegewezen coaches en medegebruikers die direct beschikken over relevant naslagwerk, zoals resultaten, grafieken en andere ‘bijlagen’. Alle interactie tussen de coachee en coach wordt automatisch gelogd. Coachi is daardoor een complete verzameling aan informatie over de eigen ontwikkeling en biedt een database aan informatie voor persoonlijke verbeterpunten.

Betrokkenheid

De coachee kan meerdere ontwikkelpunten met verschillende coaches delen door het toekennen van inlogcodes. De coachee wijst met het platform rollen toe aan zijn coach, maar bijvoorbeeld ook aan leidinggevenden of toekomstige werkgevers. Zij krijgen inzicht in (een deel van) de ontwikkelportfolio en zien welke vorderingen zijn gemaakt. Frits Willem Bakker: “Coachi is niet alleen interessant voor coachees, maar ook voor coaches zelf, (sport)trainers, leidinggevenden, projectmanagers, detacheerders, zorg- en onderwijsverleners. Kortom, voor iedereen die zijn eigen ontwikkeling of de ontwikkeling van zijn mensen (van medewerkers tot studenten) centraal stelt.”

Toepassing

Na een uitgebreide testperiode is Coachi inmiddels al door verschillende organisaties in gebruik. Een van de afnemers is coach en trainer Arnold van der Poel van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond gewest Zuid-Holland. Van der Poel maakt gebruik van Coachi voor de ontwikkeling van elf schaatstalenten, die de schaatssport combineren met hun werk of studie. Van der Poel: “Door Coachi kan ons begeleidingsteam – bestaande uit drie trainers, twee fysiotherapeuten, twee masseurs en een mental coach – de elf talenten wereldwijd efficiënt begeleiden. Coachi beperkt de overbodige communicatie-inspanningen tussen alle partijen en coaches onderling, waardoor een focus mogelijk is op de ontwikkeling van talenten.” Bij het coachen van de elf schaatstalenten komt van diverse disciplines informatie vrij, die afhankelijk van de aard inzichtelijk is voor het team. Dagelijkse targets, sportprestaties en vorderingen worden door verschillende disciplines beoordeeld en gecoacht. “Omdat het team van betrokken begeleiders door het land verspreid is, stelt Coachi ons in staat om onze talenten op elk willekeurig moment professioneel te begeleiden. Het maakt nu niet meer uit of de schaatsers trainen in Heerenveen of dat ze een wedstrijd hebben in Zweden. Documenten staan gestructureerd online en zijn inzichtelijk. Dankzij Coachi is onze passie voor de schaatssport en de begeleiding van de schaatstalenten uitermate goed te combineren met onze ‘normale’ baan”, aldus Van der Poel.