Overname Burger King Nederland door Standard Investment

Burger King (2)De Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment is voornemens Burger King Nederland over te nemen van de huidige aandeelhouder Citoyen Food Group. Burger King Nederland is eigenaar en franchisenemer van 27 restaurants met in totaal 1.400 werknemers. Eén van de restaurants betreft Burger King Schiphol, naar omzet de grootste Burger King ter wereld. Naar verwachting wordt de overname medio februari afgerond, meldt overname-adviseur Marktlink.

Burger King maakt wereldwijd een sterke groei door. Waar de keten in 2009 nog 12.000 restaurants omvatte, is dat in 2014 toegenomen tot bijna 14.500. Ook in Nederland groeit het merk. De woordvoerder van Burger King Nederland licht toe: “Burger King geniet in Nederland een hoge mate van bekendheid, maar zit nog lang niet aan de top van haar groeipotentieel. De kwaliteit van de producten in onze 60 Burger King-restaurants in Nederland, in combinatie met de ruimte die de markt biedt, geeft ons het vertrouwen dat we de huidige groei kunnen doorzetten.”

De groeistrategie is één van de redenen waarom Standard Investment de overname wil realiseren. Hendrik Jan ten Have, partner Standard Investment: “Als actieve investeerders zijn we intensief bij onze deelnemingen betrokken. Ook bij Burger King Nederland zal dat het geval zijn en zal er de komende jaren in bestaande en nieuwe restaurants worden geïnvesteerd. Het is voor ons een kans om een goedlopende onderneming naar een hoger niveau te tillen.”

Marktlink Fusies & Overnames heeft Citoyen Food Group bij het gehele verkoopproces begeleid. Een belangrijke eis, die aan een koper werd gesteld, was dat deze in staat is Burger King Nederland te laten groeien. Volgens overnamespecialist Vincent Pastoor was een investeringsmaatschappij in dit geval de meest geschikte koper: “De aankoop van Burger King Nederland door Standard Investment is een logische keuze. Met het gerichte groeiplan en de mogelijkheid om in de onderneming te investeren laat deze transactie zien dat private equity toegevoegde waarde heeft bij groeiende bedrijven.”