Overname E.T.B. Cas Sombroek door VDK Groep

Na diverse gesprekken en een zorgvuldige voorbereidingsfase heeft VDK Groep B.V. de aandelen van E.T.B. Cas Sombroek B.V. uit Volendam overgenomen van eigenaar Marco Sombroek. Dit maakt overnameadviseur Marktlink vandaag bekend.

E.T.B. Cas Sombroek behoort tot de categorie middelgrote installatiebedrijven. Het familiebedrijf is ruim 75 jaar actief in de installatiemarkt en is met ongeveer 120 medewerkers goed voor een omzet van circa 25 miljoen euro. Marco Sombroek (51) nam in 1997 het stokje over van zijn vader en behoort tot de derde generatie binnen het familiebedrijf. Onder zijn leiding groeide de onderneming uit tot een gerenommeerde speler in West-Nederland. E.T.B. Cas Sombroek wordt erkend als een zeer ervaren en hoogwaardig installateur op het gebied van elektrotechniek, beveiligingstechniek, advies & ontwerp, duurzame energie en beheer & inspectie. Vanuit haar locatie in Volendam bedient zij een breed scala aan segmenten, waarbij de meeste elektrotechnische werkzaamheden worden verricht binnen de (studenten-) woningbouw.

Begin 2021 heeft Sombroek Jelle Rutgers van Marktlink benaderd om een geschikte koper te vinden voor zijn goedlopende familiebedrijf. Om de continuïteit van E.T.B. Cas Sombroek te waarborgen en vanwege gebrek aan opvolging op de korte termijn was dit hét moment om op zoek te gaan naar de juiste partij om de aandelen aan over te dragen. Dit heeft na een uitgebreid en intensief zoektraject geleid tot de overname door VDK Groep. Sombroek: “VDK Groep is een ambitieuze groep van hoogstaande bedrijven met een bewezen trackrecord. Deze groep beschikt over de juiste kennis en financiële slagkracht om de continuïteit van E.T.B. Cas Sombroek veilig te stellen en om het marktpotentieel van beide ondernemingen optimaal te benutten.

E.T.B. Cas Sombroek blijft binnen VDK Groep als zelfstandige onderneming opereren met behoud van de naam en identiteit. Naast het goede gevoel en vertrouwen bij kopende partij was de waarborging van de identiteit een belangrijk criterium om het bedrijf te verkopen aan de eigenaar van VDK Groep, Frans van der Kolk.

Frans van der Kolk: “VDK Groep heeft een unieke filosofie, waarbij de medewerkers centraal staan en de bedrijven zelfstandig binnen de groep opereren met de voordelen van een groot bedrijf. De gespecialiseerde bedrijven binnen de VDK Groep bedienen klanten van ontwerp tot aan beheer en onderhoud. E.T.B. Cas Sombroek past met haar hoogstaande dienstverlening, hecht personeelsbestand, loyale klantenkring en sterke aanwezigheid in West-Nederland uitstekend bij de filosofie van VDK Groep.’’

VDK Groep sluit meerdere overnames binnen de installatiebranche niet uit. Van der Kolk: “De wet- en regelgeving wordt steeds complexer voor bedrijven en de complexiteit van de technische installaties neemt steeds verder toe. Als zelfstandig regionaal installatiebedrijf zijn deze ontwikkelingen moeilijk bij te houden. Ook hebben bedrijven steeds vaker behoefte aan een totaalaanpak, waarin elektrotechniek, ICT, beveiliging en HVAC geïntegreerd worden aangeboden. VDK Groep heeft al deze expertises in huis. Daarnaast worden de bedrijven binnen de VDK Groep ondersteund bij de bedrijfsvoering die steeds complexer wordt, zodat de bedrijven zich kunnen blijven focussen op hun kernactiviteiten.

Als onderdeel van VDK Groep blijft E.T.B. Cas Sombroek opereren vanuit Volendam. Marco Sombroek blijft aan als algemeen directeur en gaat samen met Frans van der Kolk aan de slag om de marktpositie van VDK Groep in West-Nederland te versterken, waarbij het optimaal bedienen van bestaande en nieuwe klanten centraal staat.

VDK Groep
VDK Groep bestaat uit circa 1600 medewerkers, verdeeld over 38 installatiebedrijven die op elk vlak van installatietechniek zijn gespecialiseerd. Het grote voordeel van VDK Groep is dat de bedrijven de krachten kunnen bundelen wanneer dat nodig is en tegelijkertijd zelfstandig kunnen werken. De persoonlijke werkwijze en het ondernemerschap vormen de kracht van de individuele bedrijven. De 1600 medewerkers van VDK Groep voeren met passie hun werk uit en zijn erg betrokken bij het bedrijf en de klant. Doordat VDK Groep in kleine, zelfstandige bedrijven is opgedeeld, kan er op een persoonlijke manier en met korte lijnen worden gewerkt. De medewerkers hebben lange termijn relaties opgebouwd met klanten en weten daardoor precies wat hun wensen en behoeften zijn. Hierdoor kunnen zij kwaliteit en 24/7 service bieden. Dit zorgt voor een prettige samenwerking tussen alle partijen. VDK Groep heeft dan ook voor klanten de rol van betrouwbare partner.