Overname Kranen Horeca door Jansen Horeca Service uit Doetinchem

Links Léon Kranen en rechts Gerrit Jansen

Jansen Horeca Service B.V. uit Doetinchem heeft per 20 juli 2010 Kranen Horeca & Grootverbruik B.V. uit Lochem overgenomen. De overname heeft geen gevolgen voor de circa 20 personeelsleden van Kranen Horeca.

Beide familiebedrijven zijn horecagroothandels die actief zijn in Oost-Nederland. Zowel Kranen Horeca als Jansen Horeca zijn bezorgende groothandels met een totaal assortiment van food en non-food artikelen. Jansen Horeca is in het aankooptraject bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

De overname van Kranen Horeca sluit goed aan op de toekomstvisie van Jansen Horeca. Na enkele overnames is Jansen Horeca uitgegroeid tot de grootste regionale speler in haar vakgebied. Met de overname van Kranen Horeca komt het personeelsbestand van Jansen Horeca uit op ongeveer 70 werknemers. Jansen Horeca is door de overname beter in staat om verdere schaalvergroting en efficiencyvoordelen te kunnen realiseren.

Kranen Horeca was op zoek naar een strategische speler om zich bij aan te sluiten en op die manier meer inkoopkracht te krijgen. De voorkeur van Kranen Horeca ging uit naar Jansen Horeca omdat dit ook een familiebedrijf is en net als Kranen Horeca een sterke regionale binding heeft met Oost-Nederland. De oud-eigenaar van Kranen Horeca, de heer Léon Kranen, blijft werkzaam als vestigingsdirecteur.

Door de overname van Kranen Horeca vergroot Jansen Horeca haar afzetgebied en kan de logistiek verder geoptimaliseerd worden. Daarnaast beschikt Kranen Horeca over een pand waarin verdere omzetgroei mogelijk is. Gezamenlijk wordt gewerkt aan verdere groei om een nog sterkere marktpositie te verwerven.