Payroll Select neemt activiteiten Zember over

Vlaggen Payroll SelectPer 1 juli 2014 heeft Payroll Select de activiteiten van de  Nijmeegse payrollorganisatie Zember overgenomen. De overname is onderdeel van de buy-and-buildstrategie van eigenaar Rick Simons en is in samenwerking met Marktlink Fusies & Overnames tot stand gekomen. Het is de derde overname die Payroll Select in korte tijd doet. Eerder al werden de payrollorganisaties FairFlex Onderwijs en Meesterhulp overgenomen. De overnames hebben ten doel een groter marktaandeel te verwerven, maar ook om vaste voet aan de grond te krijgen  in sectoren waar Payroll Select nog graag groei wil realiseren  zoals de educatieve sector en de horeca.

Payroll Select is gespecialiseerd in payroll en HRM diensten voor werkgevers en intermediairs op de arbeidsmarkt. Tevens  verleent de onderneming aanvullende diensten voor opdrachtgevers die werken met  met freelancers, interimmers en ZZP’ers.

Shortlist van overnamekandidaten

Payroll Select is in 2002 opgericht door Rick Simons, die de hiervoor benodigde kennis heeft opgedaan in de uitzendbranche. Simons constateerde dat payrolling een goedkopere en transparante oplossing bood voor de inhuur van uitzendkrachten. Bovendien ontwikkelde het internet zich razendsnel, waardoor bedrijven zelf eenvoudig medewerkers konden werven en de kaartenbak van het uitzendbureau niet meer nodig hadden. Indien een bedrijf overwoog om de medewerkers flexibel in te zetten werden deze “gestald” bij een uitzendbureau.

Na een sterke groei koos Simons in 2008 voor consolidatie om te investeren in zijn interne organisatie. “Op dit moment staat er een aantoonbaar gedegen,  gecertificeerde en goed geautomatiseerde organisatie met sterk management,” aldus de voorman. Samen met Marktlink bracht hij de payrollmarkt in kaart, omdat het bedrijf een topspeler wil zijn in de payrollsector. De geschatte omvang van de totale payrollmarkt is 2 miljard euro en is nog altijd sterk groeiende. Er zijn op dit moment circa 220 gespecialiseerde payrollbedrijven in Nederland actief. Daarbij kan 15% van de omzet van uitzendbureaus beschouwd worden als payrolling. Ruim 180.000 mensen in Nederland werken op basis van een payrollovereenkomst. 53% van de bedrijven zegt de komende twee jaar meer flexibele contracten te hanteren.

“Samen met Marktlink hebben we een shortlist opgesteld van vijftien potentiële bedrijven ter overname,” aldus Simons. “Hiernaast wil ik een investeerder aan boord halen om de overnames financieel in goede banen te leiden en voet aan de grond te krijgen over de grens in België en Duitsland.”

 

Door de overname van de Nijmeegse organisatie Zember voegt Payroll Select 25 miljoen euro toe aan de omzet, die in 2014 naar schatting ruim 115 miljoen euro zal bedragen.