30-jarig Bevrijdingspop in Haarlem trekt record aantal bezoekers

De 30ste verjaardag van Bevrijdingspop in Haarlem was een groot succes. Mede dankzij het goede weer genoten meer dan 150.000 festivalbezoekers van een onvergetelijk jubileum, met optredens van nationale en internationale artiesten, als Junkie XL, Alain Clark, JURK!, Ed Kowalczyk (of Live) en Gotcha! AllStars. Ondanks het grote aantal toegestroomde mensen, ruim 150.000, was de sfeer overal positief en verliep het festival vlekkeloos.

Voorzitter van Bevrijdingspop Marcel Sukel: “Dit was een jubileumeditie waar we vooraf van hebben gedroomd: mooi weer, geweldig publiek en een topprogrammering. Een prachtig podium voor onze boodschap ‘vrijheid maak je met elkaar’.”
Om 30 jaar Bevrijdingspop extra kleur te geven, bood de organisatie haar oprichter Ilco van der Linden, ook bekend van dance4life, de kans zijn nieuwe vredesinitiatief MasterPeace te presenteren. Van der Linden: “In 1980 organiseerde ik de eerste Bevrijdingspop, dus waar anders dan in Haarlem wilden we nu een tipje van de sluier oplichten van ons nieuwe wereldwijde initiatief.”
Naast de twee grote podia was er ook dit jaar weer ‘Het Plein van de Vrijheid’, waar bezoekers op allerlei manieren konden nadenken over en beleven wat vrijheid voor hen betekent, nu en in de toekomst. Speciaal voor de allerkleinste bezoekers waren er op het Kinderfestival de hele dag optredens en activiteiten, zoals kinderyoga, schilderen en een dansworkshop.

Klik hier voor high res beeldmateriaal dat via password beschikbaar is. Password is verstrekt via het uitgezonden persbericht