Hobie Cat Holland opent vernieuwend winkelconcept in Noordwijk

Onder de naam ‘The Surf’ heeft Hobie Cat Holland op zaterdag 24 april officieel een vernieuwend winkelconcept in Noordwijk geopend. Watersportliefhebbers uit heel Nederland kunnen daar nu, naast een vertrouwde voorraad aan Hobie Cat catamarans, terecht voor een breed, bijbehorend assortiment aan watersportbenodigdheden en beachwear.

In het stijlvol gerenoveerde pand aan de Jan van Gent 2 in Noordwijk, biedt The Surf, naast een ruime selectie aan ‘watersport gear’, nu ook beachwear aan van gerenommeerde merken, waaronder Slingshot, Fone, Ozone, Mystic, Reef Gul en Quicksilver. Een vernieuwde in-store reparatieservice biedt plaats aan een eigen zeilatelier en een gespecialiseerde polyesterreparatieruimte. Zo kunnen naast de vertrouwde catamaranzeilers nu ook bijvoorbeeld kitesurfers en kajakkers in Noordwijk terecht voor nieuwe onderdelen of snelle reparaties. Dankzij een grote voorraad aan Hobie Cat reserveonderdelen weten mensen uit heel Europa inmiddels al geruime tijd de weg te vinden naar Noordwijk.
Hobie Cat is in het populairste catamaranmerk in Nederland. De exclusieve distributie ligt sinds de overname in 2007, in handen van partners Sander de Boer en Johan van Kooten. Van Kooten is als technisch directeur vakspecialist in reparaties en adviseert verzekeringsexperts. Daarnaast helpt hij klanten bij de aankoop van catamarans. Commercieel directeur De Boer, zelf gepassioneerd zeiler op topniveau in de F18- catamaranklasse, is verantwoordelijk voor verkoop, acquisitie en marketing.
Met de naam en formulewijziging kiest Hobie Cat voor marktverbreding. De Boer ziet het vernieuwde winkelconcept van als een logische stap: “In de afgelopen jaren hebben we ons met succes gericht op uitsluitend catamaranzeilers. Uit binnen en buitenland weet men ons te vinden voor een ruime voorraad aan nieuwe en gebruikte boten. Nu kunnen naast catamaranzeilers ook andere watersportliefhebbers bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige watersportproducten.”  Van Kooten kijkt uit naar het komende seizoen: “Mede door onze inpandige reparatieservice weten we ‘gestrande’ zeilers binnen enkele dagen weer het water op te krijgen. Dankzij onze expertise en uitgebreide servicecapaciteit, kunnen nu ook bijvoorbeeld kitesurfers of kajakkers voor gespecialiseerde reparaties snel bij ons terecht. Speciaal voor kitesurfers hebben we sinds kort een website gelanceerd: www.kitedokter.com
De Boer en Van Kooten zijn niet bang voor het voeren van een nieuwe naam. “Hobie Cat Holland heeft een betrouwbare naam opgebouwd. Vanaf vandaag gaan we verder als The Surf en zullen we voortborduren op onze bestaande reputatie, maar voor een bredere doelgroep. “
The Surf in Noordwijk biedt een breed assortiment aan eigentijdse watersportproducten zoals kajaks, wakeboards, kite’s, Hobie Cat catamarans. Ook is het mogelijk om er verschillende catamarantrailers te huren en kan men er terecht voor winterstalling.