PERSBERICHT: Management Machinefabriek Bouman wordt versterkt door overname

Per ultimo december is het management van Machinefabriek Bouman, process supplier voor de metaalindustrie, versterkt met Wilco van Wijck (46). Hiermee werd een langdurig en moeizaam traject met de voormalige aandeelhouders afgesloten.

Wilco van Wijck zal gezamenlijk met algemeen directeur Bert Wessels (53) en controller Hans Exterkate (42) het management vormen van Machinefabriek Bouman. Bij het zoektraject naar een geschikte kandidaat en de herstructurering van het aandelenbelang werden de heren Wessels en Exterkate bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

Bouman is als process supplier actief in de markt voor middelgrote metaalproducten. Het bedrijf, dat in 1950 werd opgericht, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een hoogwaardige speler binnen de markt. Machinefabriek Bouman biedt haar opdrachtgevers haar diensten aan middels drie gespecialiseerde business units: Bouman Machinefabriek, Bouman Engineering en Bouman Proces Technologie. Iedere business unit afzonderlijk beschikt over de benodigde specifieke kennis en uitrusting. Daarnaast wordt, waar nodig, nauw samengewerkt om een project turnkey op te leveren.

Het management heeft er alle vertrouwen in de bewezen kracht en reputatie van de organisatie in de komende jaren verder uit te kunnen bouwen. De huidige organisatie realiseert een omzet van ongeveer € 10 miljoen en rekent diverse multinationals al jaren tot haar klantenkring. Voor de 70 medewerkers van het Almelose bedrijf heeft de overname geen gevolgen.

Bert Wessels en Hans Exterkate zijn zowel tijdens de onderhandelingen met de voormalige aandeelhouders als tijdens het overnametraject bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames B.V. De rol van Marktlink was zowel inhoudelijk (opstellen waardering, financieringsaanvraag, contracten) als bemiddelend (begeleiding onderhandeling, processturend). Daarnaast heeft Marktlink de heren Wessels en Exterkate begeleid bij het zoeken naar een kandidaat die wilde participeren in de aankoop van de aandelen en een aanvulling kon bieden op het management.

De heer Wessels omschrijft de samenwerking met Marktlink als volgt: “Gelukkig hadden we tijdens het complexe overnametraject al contacten met Marktlink, voor ons dé professionals in overnametrajecten. Zonder hun competenties in het begeleiden van overnametrajecten waren we er niet uitgekomen. Het meest markante in de samenwerking was het ‘bemiddelende vermogen’ van de Marktlink medewerkers, waardoor wij er in dit moeilijke proces toch uit zijn gekomen met partijen. Gelukkig hebben we het moeizame traject voor het einde van 2009 kunnen afsluiten, zodat we in 2010 met een ‘fris’ management de goede reputatie van Bouman nog verder kunnen uitbouwen”.