Home Regio Landelijk PERSBERICHT: Overname van Mesa Products & Trading Doetinchem B.V.

PERSBERICHT: Overname van Mesa Products & Trading Doetinchem B.V.

0

Per 4 januari 2010 is Mesa, een internationale groothandel in huishoudelijke producten, schoonmaakproducten, fitnessproducten en producten voor persoonlijke verzorging, overgenomen door Eric Uyttenboogaard. Oud-eigenaar Jan Messing zal voorlopig werkzaam blijven binnen Mesa en ook als aandeelhouder betrokken blijven. Voor de verkoop van Mesa is de heer Messing bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames B.V.

Mesa is een internationale groothandel gespecialiseerd in de verkoop van consumentenproducten aan diverse afnemers actief in de In-Store Video branche, Direct Response TV, de postorder- en beurzengroothandel alsmede markthandel en de reguliere retailkanalen. Mesa is een internationale onderneming die zich onderscheidt door succesvolle introducties van producten in de markt zoals de plumeaux (de eerste million seller van het bedrijf), de Aqua Laser en microvezeldoekjes. Alle producten worden rechtstreeks door Mesa, zonder tussenkomst van derden, uit Azië betrokken .

De heer Messing is in de jaren 80 begonnen als markthandelaar. Binnen enkele jaren heeft hij de activiteiten uitgebreid met een groothandel in demonstratieartikelen voor de retail. In 1987 zijn de activiteiten omgezet naar een besloten vennootschap, Mesa Products & Trading   Doetinchem B.V. Mesa beschikt over een viertal eigen merken: AquaLaser (voor schoonmaakproducten), wereldwijd bekend door as seen on tv reclame onder de naam H2O-mop, Amoroso (fitnessproducten etc.), Papas Hand (huishoudelijke producten) en Bellagio (persoonlijke verzorging).

Wegens het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd en het gebrek aan opvolging heeft de heer Messing gezocht naar een externe nieuwe eigenaar voor Mesa. Met de verkoop van Mesa aan Eric Uyttenboogaard heeft de onderneming een ambitieuze en enthousiaste nieuwe eigenaar. De heer Uyttenboogaard is in het verleden zelfstandig ondernemer geweest in de retail. Daarnaast heeft hij jarenlange ervaring als inkoper voor consumentenproducten binnen  verschillende ondernemingen. Eric Uyttenboogaard neemt de operationele leiding van het bedrijf op zich en Jan Messing zal zich geleidelijk terugtrekken als directeur.

Het is de wens en ambitie van Mesa om de bewezen succesformule verder uit te bouwen. Mesa beschikt over een goede marktpositie, bekwame en enthousiaste medewerkers, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers. Met het nieuwe management zal Mesa nieuwe kansen benutten om de marktpositie nog verder uit te bouwen in Europa.

Eric Uyttenboogaard is in het aankooptraject bijgestaan door AenF Partners B.V. Jan Messing is in het overnametraject bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames B.V. “Geduld in het verkooptraject leidt tot resultaat”, aldus Jan Messing.