Pixie Mag nieuw in Nederland

-Amsterdam 17 oktober 2007 – Vanaf 25 oktober is Nederland een nieuw tijdschrift voor kinderen rijker. Na het grote succes van het in 2005 gelanceerde Winx Club Magazine is binnenkort ook het Pixie Mag verkrijgbaar. Dit nieuwe maandblad is er speciaal voor kinderen van 4 tot 10 jaar en is gebaseerd op de avonturen van de Pixies, de trouwe elfjes van de feeën van de Winx Club. 

Omdat de Pixies een steeds belangrijkere rol in de avonturen van de Winx spelen, zowel op tv als in de stripverhalen, krijgen ze nu hun eigen tijdschrift. Deze nieuwe magische kinderglossy richt zich op de jongste schoolgaande kinderen terwijl het Winx Club Magazine zich op een iets ouder meisjespubliek richt.

Daar waar in het Winx Club Magazine naast het kleurrijke en zeer gedetailleerd vormgegeven stripverhaal vooral actuele lifestyle artikelen voor kids aan de orde komen, ligt in het Pixie Mag de nadruk meer op ‘ideeën & doen’

Elk nummer van Pixie Mag bevat één lange en een aantal korte strips en klassieke voorleesverhalen. Verder hebben de zes belangrijkste Pixies een eigen rubriek: Amore brengt je op lieve ideeën, Lockette bereidt lekkere en makkelijke recepten, Chatta vertelt grappige nieuwtjes, Digit leert je trucs en interessante weetjes, Piff neemt je mee naar Dromenland en Tune vertelt je over goede manieren en hoe het eigenlijk allemaal hoort.

In Pixie Mag is er veel aandacht voor spelletjes. Op de spelletjespagina’s kunnen kinderen hun kennis van taal, rekenen en ruimtelijk inzicht testen. Tot slot is er de rubriek M@gische Post, waar kinderen hun brieven en vooral tekeningen naartoe kunnen sturen. In het Winx Club Magazine heeft deze interactieve rubriek bewezen dat het kinderen stimuleert tot het maken van zeer creatieve kunstwerken.

Het nieuwe Pixie Mag voor de allerkleinsten is romantisch en leerzaam. Kinderen kunnen wegdromen bij de strips en prachtige illustraties. Ook voor ouders is het een leuk blad, omdat het praktische doe-ideeën biedt en mooie verhalen om voor te lezen.

Pixie Mag is vanaf 25 oktober in heel Nederland verkrijgbaar bij supermarkten en de betere kantoorboekhandels.