Pop-up Event Figee aan Zee trekt veel bekijks

FIGEEAANZEE - 2Haarlem, 23 september 2013 – Het spontaan georganiseerde pop-up evenement ‘Aubade aan de Kade’ trok afgelopen zondagmiddag veel bekijks. De kop van het Figee-terrein aan het Spaarne was deze middag het toneel voor een optreden van dansschool Dance in Art.

Het gratis evenement werd georganiseerd als opwarmer voor de ontwikkelingen die komend jaar onder de naam ‘Figee aan Zee’ op het terrein gaan plaatsvinden.

Vanaf bootjes in het Spaarne en vanaf de overzijde op de kade van het Nieuwe Energieterrein keken diverse toeschouwers naar de danseressen van Dance in Art die op een muziekmix hun danskunsten vertoonden. Het doel van het pop-up evenement was naast aandacht richten op de ontwikkelingsplannen ook Haarlemmers op te roepen om ideeën voor het Figee aan Zee in te dienen. Sketching Maniacs heeft zondag de aangedragen ideeën ter plekke op groot canvasdoek gevisualiseerd. Een aantal van deze ideeën worden door de organisatoren Menno Bakkers en Hans van Eeden meegenomen in toekomstige ontwikkelingen. Tot op heden zijn er plannen voor een stadscamping, een marktplein, een stadsstrand voorzien van horeca en een plek voor kleinschalige stadslandbouw. Gemeente Haarlem en terreineigenaar Fortress zijn enthousiast over de tijdelijke bestemming van dit braakliggende terrein.

Organisatoren Menno Bakkers en Hans van Eeden: ”We hebben dit event opgezet om publiek en bedrijven kennis te laten maken met dit bijzondere terrein aan het Spaarne én de plannen die er voor zijn. We vinden het geweldig dat zoveel bedrijven en instanties belangeloos en in korte tijd dit ludieke evenement hebben opgezet. Denk aan Sketching Maniacs, Peacock Events, Ed Bonesaia, Bomberleo, React, Scheepswerf Kuijkhoven, de Haarlemse Reddingsbrigade, Pressrecord PR en C-on.
Binnenkort gaan we samen met een horecaondernemer het stadstrandgedeelte definitief invullen. De geplande opening hiervan is nog altijd voorjaar 2014. We zijn blij met de nieuwe ideeën die dit pop-up evenement heeft opgeleverd. We staan nog steeds open voor nog meer ideeën, enthousiaste ondernemers en creatieven voor een concrete invulling van dit geweldige terrein.”

Website: www.figeeaanzee.nl.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno Bakkers via menno@figeeaanzee.nl of met Petra Kok via 06 105 857 28 of petra@peacockevents.nl.

Een video-impressie van Ad Schaap:

Foto’s door Chantal Linders: