Pop-up winkel Home Stock verhuist en start op vaste locatie

Warenhuis Home Stock in Haarlem verhuist begin februari 2017 naar een geschikte permanente winkellocatie aan de Drossestraat nummer 16-22. De beschikbare 600 vierkante meter winkelruimte blijkt de perfecte maat voor het Homestock-concept dat sinds de start in 2014 is doorontwikkeld. Home Stock staat aan het begin van een pop-up winkelketen met tientallen vestigingen in Nederland.

Eigenaren Wouter Boon en Sita Baarsma hebben veel zin in de nieuwe locatie. “Ons concept blijkt aan te slaan en is een succes. Wat begon als een pilot in Haarlem is uitgegroeid tot een ware keten. We hebben bewust geen onderzoek gedaan naar haalbaarheid voordat we in Haarlem startten. Een concept moet je in onze ogen in de praktijk kunnen uitproberen en een gekozen winkellocatie moet zichzelf bewijzen. Dat vraagt om flexibiliteit en wij zíjn flexibel. Vastgoedeigenaren zijn op hun beurt blij met ons omdat we leegstaand vastgoed vullen en tegelijkertijd andere winkels aantrekken”, legt Wouter Boon uit.

Sita Baarsma staat te popelen om de nieuwe locatie te betrekken: “We hebben een ongelofelijke fijne tijd gehad in ons oude pand waar Home Stock is geboren. In de nieuwe locatie is genoeg ruimte om mooie verrassende artikelen en meubels te laten zien en klaar te staan voor advies en een gezellig praatje. De verhuizing zal letterlijk een hoop stof doen opwaaien. Maar wat hebben we een zin in deze nieuwe plek!

Een verhuiswagen komt er niet aan te pas omdat de geschikte locatie aan de overkant van de huidige vestiging is gevonden. “De verhuizing zal naar verwachting wat rommelig verlopen. De huidige locatie wordt per 31 januari opgeleverd en op 1 februari krijgen wij de sleutel om vervolgens een kleine verbouwing te realiseren. Al met al zal zullen we wat moeten improviseren maar proberen de deuren wel open te houden”, legt Sita Baarsma uit.

Sita Baarsma verwacht een hoop dynamiek de komende tijd: “Onze stylisten staan te trappelen om de klanten ook hier weer te mogen verrassen, inspireren en er een plek van te maken waar je vindt waar je eigenlijk niet van wist dat je het zocht. We gaan er een feestje van maken. Houd onze website, Facebook en Instagram dus goed in de gaten.’’

Over Home Stock
Home Stock verkoopt onder meer industrieel vintage, verrassende accessoires, eigentijdse meubels en tijdloze sieraden. Home Stock opende in 2014 in een leegstaand pand in Haarlem, een jaar later volgde een vestiging in Eindhoven. Inmiddels runnen de eigenaren, het duo Wouter Boon en Sita Baarsma, ook een derde vestiging in centrum van Nijmegen.