Home Alle persberichten Programma Internationale Koorbiënnale bekend

Programma Internationale Koorbiënnale bekend

0

koorbiennaleProgramma: 7de editie Internationale Koorbiënnale Haarlem vandaag bekend gemaakt en kaartverkoop gestart. Meer informatie op www.koorbiennale.nl.

Haarlem 3 april 2013 – Van 21 t/m 29 juni 2013 vormt de Haarlemse binnenstad het decor voor concerten van toonaangevende koren uit binnen- en buitenland.

De Grote of St. Bavokerk, de Waalse Kerk, de Philharmonie en diverse buitenlocaties bieden plaats aan onder andere het Nederlands Kamerkoor, het Boston Philharmonic Youth Orchestra, Cappella Amsterdam, het Huelgas Ensemble, Voces Thules uit IJsland, Trio Ayarkhaan uit Siberië, het Virtual Village Ensemble uit Rusland en het Turkse Ensemble Tevazu. Op zaterdag 29 juni zingen zo’n veertig amateurensembles op de populaire en gratis toegankelijke Hofjesconcerten.

Licht! – zo luidt het thema van deze festivaleditie. Bestaat er licht zonder duisternis? Bestaan er crises zonder hoop? Onder andere de Johannespassie van Arvo Pärt, diverse composities uit de middeleeuwen en renaissance, de Tweede Symfonie van Gustav Mahler en Et Lux van Wolfgang Rihm, maar ook Siberische verklanking van het noorderlicht en Scandinavische gezangen over de midzomerzon laten op heel eigen wijze horen dat geen mens zonder licht en hoop kan bestaan. Verder spelen een duinconcert, een Korennacht en Dawn Choruses met dezelfde thematiek op verrassende tijdstippen en locaties.

Kom luisteren, zingen en leren – is het motto van Koorbiënnale 7. De concerten spreken voor zich. Amateurzangers kunnen deelnemen aan workshops, hofjesconcerten of het Biënnale Festivalkoor. De concerten worden voorafgegaan door een inleiding.

Kaartverkoop
Kaarten bestellen kan via de website van het festival: www.koorbiennale.nl en zijn te koop aan de kassa van de Philharmonie, Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem, (023) 5121212 (ma t/m vr 10 – 14 uur).

De zevende editie van de Koorbiënnale Haarlem wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, Fonds voor de Podiumkunsten, Fonds Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Kersjes Fonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting.