Rotary Road Masters 2016 levert €24.000 op

Rotary Roadmasters 2016 Landgoed Elswout. Cobraspen directeur Luigi Prins.
Rotary Roadmasters 2016 Landgoed Elswout. Cobraspen directeur Luigi Prins.

De 22ste editie van de Rotary Road Masters heeft in totaal €24.000 euro in het laatje gebracht. Het totaalbedrag werd bij elkaar verzameld met een veiling van een bijzonder horloge en de verkoop van stoelen in klassieke auto’s voor een rally in Zuid-Kennemerland en Bollenstreek. Rotaryclub Heemstede-Bennebroek verkocht de zitplaatsen uit naam van de bezitters van de oldtimers, die de stoelen speciaal voor de gelegenheid beschikbaar hadden gesteld. De opbrengst gaat naar verschillende goede doelen.

Tennisvereniging Smash (een tennisvereniging voor leden met een verstandelijke beperking), Friends Indeed (een waterzuiveringsinstallatie voor het Indiase vissersdorp Allivasa), Zomerrust (een hulpprogramma voor Dutchbatters met een posttraumatisch stresssyndroom) en Inloophuis Kennemerland (training van 20 vrijwilligers voor een laagdrempelige en veilige plek voor kankerpatiënten en hun naasten) zijn de ontvangers van de donatie.

Landhuis Elswout
Rotary Roadmasters 2016 Landgoed Elswout (lr)Landhuis Elswout was op 21 april de start en finish van de oldtimerrally, die langs de mooiste routes en plekken in de regio ging. Het thema van deze editie was ‘Grenzen verkennen’. Het was de eerste keer dat er een publieksevenement bij het landhuis plaatsvond. Ook de prijsuitreiking, de borrel en het diner vonden op de nieuwe locatie plaats. De gekozen locatie was onderdeel van een overeenkomst met nieuwe hoofdsponsor Cobraspen, die zich bezig houdt met restauratie en hergebruik van monumenten in de regio.

Luigi Prins van Cobraspen was gefascineerd door het schouwspel: “De auto’s pasten geweldig bij de setting van het landhuis dat we hebben afgebouwd volgens de oorspronkelijke tekening. Maar waar het om gaat is dat dit evenement opnieuw een mooi bedrag bij elkaar heeft weten te verzamelen voor deze goede doelen.”

Rotary
Rotary ontstond in 1905 in de Verenigde Staten toen de jonge advocaat Paul Harris zich zorgen maakte over de onverschilligheid in de samenleving. Door bijeenkomsten met andere zakenlui te organiseren, zocht hij naar uitwisseling van beroepservaring en vriendschap. De organisatie groeide wereldwijd heel sterk en heeft nu 1,2 miljoen leden die behoren tot ruim 29.000 Rotaryclubs in 163 landen. Rotary is een serviceclub, de leden ondersteunen op verschillende wijzen hun medemensen. Zonder onderscheid van ras, geloof of politieke overtuiging. Iedere Rotaryclub kent een soort van fundraising waarmee ze jaarlijks lokale en internationale projecten ondersteunen.

image001 image002