Ruim 100 deelnemers trotseren het koude water tijdens Schalkwijk in Zee

Nieuwjaarsduik Schalkwijk in Zee - klaar om te duikenAan de derde editie van de nieuwjaarsduik ‘Schalkwijk in Zee’ hebben vandaag ruim honderd personen deelgenomen. Wederom meer mensen ten opzichte van 2014. Traditiegetrouw is de Molenplas in het Haarlemse Schalkwijk op 1 januari het toneel van waaghalzen die fris aan het nieuwe jaar beginnen.

Petra Kok, een van de mede-organisatoren is erg te spreken over editie 2015: “Elk jaar zien we in de aanloop naar nieuwjaarsdag meer inschrijvingen binnen komen. Een spannend moment. Dankzij alle partners wordt het steeds drukker. Niet alleen met deelnemers maar ook toeschouwers weten inmiddels de weg te vinden naar de Molenplas”.

Deelnemers aan de Haarlemse nieuwjaarsduik werden voorafgaand aan de duik opgewarmd onder begeleiding van T.W.O.-Dance uit Schalkwijk. Ook werden de toeschouwers getrakteerd op een spectaculaire flyboarddemonstratie van FlyboardeninHaarlem.nl. Direct na het startschot van Remco Rhee van Haarlem 105, sprongen om 15:00 uur de deelnemers massaal het koude water in. Het klappertanden was van korte duur dankzij de gratis verstrekte handdoeken en erwtensoep door de organisatie. Ook kregen alle deelnemers een warme muts van Overspaern Makelaardij.

Deze jaarlijkse traditie werd deze keer mogelijk gemaakt door o.a. Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Overspaern Makelaardij, Event Label, Peacock Events en Restaurant de Molenplas.

Een fotoverslag van de traditie is vanaf maandag aanstaande beschikbaar op www.schalkwijkaanzee.nl.logo_schalkwijkaanzee