Ruim 50 yogaliefhebbers beleven kickoff van Internationale Yoga Dag op landgoed Elswout

kickoff van Internationale Yoga Dag op landgoed Elswout 1Afgelopen zondag vond op landgoed Elswout in Haarlem de officiële Nederlandse kickoff plaats van de door Verenigde Naties erkende eerste Internationale Yoga Dag. Ruim 50 yogaliefhebbers trotseerden op de vroege zondagmorgen de regen om deel te nemen aan een Vinyasa Flow yogales van de New Yorkse yogadocent Silvia Neri. De kick-off in Haarlem werd live uitgezonden via diverse internationale media, en werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met vastgoedontwikkelaar Cobraspen.

De internationale Yoga Dag werd in Nederland gevierd met yoga events in 21 verschillende steden. De yogales van Neri vormde de aftrap. Neri is oprichtster van The Yoga Trail en haar yogalessen in Central Park zijn door Time Out New York betiteld als ’the best outdoor yoga in NYC’. Plaats van handeling was Landgoed Elswout.

Live stream
De officiële Nederlandse kickoff van de eerste Internationale Yoga Dag was afgelopen zondag wereldwijd te volgen via een livestream die door internationale pers online werd uitgezonden. De livestream werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met Cobraspen. Eigenaar Luigi Prins investeert al jaren om het landgoed in oorspronkelijke staat terug te brengen en ondersteunde bewust het initiatief: “Wij zijn trots dat juist gekozen is voor landgoed Eslwout als rustieke yoga-omgeving. Geweldig dat dit magische landgoed op deze manier even met de rest van de wereld wordt gedeeld.”

kickoff van Internationale Yoga Dag op landgoed Elswout 2Yoga is wereldwijd één van de snelst groeiende activiteiten met in Nederland al meer dan 600.000 beoefenaars. De VN in New York hebben deze Dag van de Yoga officieel erkend na de oproep van de Indiase premier Narendra Modi. ”Yoga moet niet gewoon een oefening voor ons zijn, maar een manier om met de wereld en de natuur in verbinding te komen.”

Het non-profit initiatief is georganiseerd door Yoga Dag Nederland, die hiermee de Internationale Yoga Dag onder de aandacht wil brengen bij een breed Nederlands publiek. Zie www.yoga-dag.nl voor meer informatie.