Schalkwijk aan Zee Festival presenteert laatste programma-onderdelen

Schalkwijk aan Zee theaterOver enkele dagen strijkt het Schalkwijk aan Zee Festival weer neer in het recreatiegebied de Molenplas aan de Ringvaart. Op zondag 24 augustus maken tal van artiesten hun opwachting tijdens dit vrolijke zomerse evenement, waaronder de Haarlemse hoofdact Rilan & The Bombardiers. Voor wie zich tijdens het festival meer actief bezig wil houden, zijn er ook veel sport en muziekworkshops. Nieuw dit jaar zijn het Dansplein en Club Schalkwijk, terwijl de Theatertent vanwege overweldigend succes deze editie twee keer zo groot is.

Het Dansplein biedt een grote variëteit voor alle dansliefhebbers. Vanaf 12.30 uur staan workshops en optredens op het programma. De bezoekers kunnen zich uitleven bij worskhops als Bachata, Salsa en Kizomba, maar ook bij Vital Danza (Dans je verhaal). Voor wie het liever bij kijken houdt, kan op het dansplein de ogen te goed doen aan Afrikaanse dans en de selectiegroep van PréSport. Het Dansplein is te vinden in de buurt van de markt en het Revert95 Skateplein.

Ook Club Schalkwijk maakt tijdens deze editie van het Schalkwijk aan Zee Festival het debuut. Club Schalkwijk is de verzamelnaam voor een aantal activiteiten voor jong en oud. Op het veld tegenover het Parkpodium kan men gedurende de dag meedoen aan diverse demonstraties of workshops. De bezoekers genieten onder andere van Pranic Healings, circus workshops en demonstraties van Taoïstische Tai Chi.

Theatertent
De organisatie heeft verder lering getrokken uit de voorgaande edities. Op basis van de drukte van vorig jaar is de Theatertent twee keer zo groot gemaakt. Het programma in de Theatertent is in samenwerking met Philharmonie & Stadsschouwburg Haarlem tot stand gekomen. Om 12 uur start De Blauwe Kom met de Verhalenwinkel Schalkse Verhalen. De Blauwe Kom biedt entertainment voor diverse groepen en leeftijden om actief aan mee te doen of om naar te kijken en luisteren.

In de theatertent volgen daarna Aukelien Kleinpenning (saxofonist), De Wereld Muziek School (workshop saxofoon), Paul van Utrecht (gitarist), Herman in een bakje Geitenkwark (cabaret), Pepijn Schoneveld (cabaret) en ten slotte Jacob Jan Voerman. Vooral deze laatste voorstelling om 17:00 is bijzonder. Voerman werd in 2006 langzaam doof. Dit heeft zijn kijk op de wereld veranderd. Speciaal voor het festival speelt hij samen met een tolk de voorstelling “Jezelf zijn”.

De maag wil ook wat
Het festival begint op 24 augustus vanaf 12.00 uur op het Parkpodium met onder andere singer/songwriter Yorick van Norden. Na de opening om 13.00 uur is er volop muziek te horen in het park. Het publiek wordt getrakteerd op een breed aanbod van muziekgenres als Pop, Reggae, Blues, Iers, Rock en Funk.
Wie de volle dag in Schalkwijk wil overbruggen, zal gerustgesteld zijn bij het ruime assortiment aan eten en drinken. Op het terrein staan drie bars en tal van foodtrucks met een zeer gevarieerd aanbod zoals, paella, frites, vis, vegetarische caribische happen, pannenkoeken, crepes, poffertjes, olijcke worstjes, spaanse churros, Ghanese pasteitjes en tosti’s. IJsjes ontbreken natuurlijk niet.

logo_schalkwijkaanzeeFestival Schalkwijk aan Zee wordt ook dit jaar weer mogelijk gemaakt door de sponsoren. Mede dankzij Ymere, Pré Wonen, Elan Wonen, gemeente Haarlem, Dock, Wijkraden Schalkwijk, Rabobank Haarlem en Omstreken en restaurant de Molenplas is het ook dit jaar weer mogelijk gemaakt dit zomerse festival te organiseren. Toegang tot het Schalkwijk aan Zee Festival is gratis. Meer over het programma is te vinden op de website www.schalkwijkaanzee.nl.