Schoolphotoshop.com ontzorgt schoolfotografen met eigen verkoop en distributieplatform

logo-2014-01-14Officiële lancering na testfase onder 13.000 ouders en meer dan 55 scholen

Het nieuwe platform www.schoolphotoshop.com lanceert vanaf vandaag een geautomatiseerde totaaloplossing voor schoolfotografen in Nederland. Ontwikkelaar Krijn Westerburgen werkte drie jaar aan een platform dat de gehele flow voor zelfstandige schoolfotografen uit handen neemt, waaronder logistiek, verkoop en administratie. Door het platform kan de schoolfotograaf rekenen op een hoge bestelrespons en een soepele afhandeling van bestellingen in alle gewenste formaten en technieken.

SchoolphotoShop biedt de vakfotografen een eigen webshop, verschillende uploadmethoden en een uitgebreide online administratie, maar ook een helpdesk en automatische back-up van negen jaar. Dat laatste betekent dat ouders gedurende de gehele basisschoolperiode van hun kind foto’s kunnen nabestellen.

Slechts 4% non-respondenten
Het systeem is de afgelopen maanden met succes getest door 13.000 ouders en meer dan 55 scholen. De vrijblijvendheid in het aanbieden van inlogkaarten of fotopakketten zorgt voor een hoge bestelrespons. Bij inlogkaarten is dit 60%, bij fotopakketten met online betalingen 96%. Door het uitgebreide herinneringssysteem van SchoolphotoShop wordt slechts van 4% van de ouders niets vernomen.

Ontwikkelaar schoolfotograaf Krijn Westerburgen: “Als schoolfotograaf was het al mogelijk om online je foto’s aan te bieden, maar met veel beperkingen en dwingende voorwaarden. Met SchoolphotoShop kunnen schoolfotografen online als offline hun eigen identiteit behouden. Klanten krijgen hun eigen webshop, kiezen hun eigen afdrukcentrale en prijszetting. Ook fotopakketten en inlogkaarten worden voorzien van het eigen logo.