Home Alle persberichten Seats2meet in Office Hotel Zuid geopend met vliegende bolletjes wol

Seats2meet in Office Hotel Zuid geopend met vliegende bolletjes wol

0
(vlnr vanaf vliegende bol wol Ronald van den Hoff, Klaartje Vreeken, Luigi Prins en Pauline) .
(vlnr vanaf vliegende bol wol Ronald van den Hoff, Klaartje Vreeken, Luigi Prins en Pauline) .

Met het symbolisch overgooien van een netwerk van kennis en waarde in de vorm van bolletjes wol, is donderdag 4 februari het Seats2meet Office Hotel Haarlemmerhout aan de Fonteinlaan officieel geopend. Ronald van den Hoff (oprichter Seats2meet) en Luigi Prins (directeur Cobraspen en oprichter Office Hotel) openden onder begeleiding van presentatrice Pauline de Wilde de eerste echte Seats2meet-locatie in Haarlem. De vestiging wordt gemanaged door Klaartje Vreeken.

Van den Hoff gaf bij de opening een masterclass en schetste hierin een beeld van de nieuwe samenleving. Zijn Seats2meet-concept is gebaseerd op de visie dat over tien jaar de vaste medewerker met één baan is uitgestorven: Society 3.0. Van den Hoff: “De 9-tot-5-mentaliteit is achterhaald en er is geen sprake meer van een traditioneel hiërarchisch managementsysteem. Dit geeft baan voor de nieuwe medewerker, de Zelfstandige Professional. Toegang is belangrijker dan bezit en we zien de opkomst van het Sociale Kapitaal als betaalmiddel.”

De derde Office Hotel locatie in Haarlem vormt een alliantie met Seats2meet, het concept dat ondernemers met elkaar in contact brengt via het verhuren van ontmoetingsplaatsen en werkplekken en een podium biedt voor evenementen. Al meer dan 130 locaties in Nederland werken volgens het Seats2meet-model en vormen een netwerk. Van den Hoff: “Met Seats2meet willen wij de nieuwe Zelfstandige Professionals een platform bieden, waar zij samen sociaal-economische waarde kunnen creëren. Het is een mooie ontwikkeling dat er nu ook een locatie in mijn geboortestad Haarlem is.”

Werken in ruil voor kennis
Binnen Seats2meet Office Hotel Haarlemmerhout zijn 15 werkplekken beschikbaar, waar je mag werken in ruil voor het delen van je kennis. Klaartje Vreeken: “De aanwezige host faciliteert en verbindt elke dag weer ondernemers. Het betekent optimaal samenwerken in een omgeving waar je razendsnel de juiste mensen ontmoet. Als je een klant wilt ontvangen of een training wilt geven, betaal je alleen voor wat je gebruikt, dus per stoel.”

Office Hotel is een all-in kantorenconcept, waarbij ondernemers al vanaf 249 euro per maand over een eigen kantoor beschikken. De ondernemer hoeft alleen het kantoor in te richten, waarna hij onder andere kan leunen op algemene ruimtes, snel internet en een bemande receptie. Haarlem telt met de opening in Haarlemmerhout drie Office Hotels. De andere vestigingen zitten bij Plaza West en bij Centraal Station Haarlem.

Oprichter Office Hotel Luigi Prins: “Seats2meet is al geruime tijd een succesvol en bewezen concept in Nederland en internationaal, maar was nog niet echt in Haarlem vertegenwoordigd. Het past goed binnen ons Office Hotel concept. Wij zijn er trots op om op deze manier waarde toe te voegen aan netwerk, kennis en omzet van ondernemers op een inspirerende locatie naast het oudste stadsbos van Nederland.”