Selectiespelers FC Utrecht voor één dag mantelzorger tijdens provinciebezoek

OprechtUtrecht.nl als hub voor hartverwarmende initiatieven

Selectiespelers van FC Utrecht zijn vandaag met stafleden en medewerkers van de club de provincie in getrokken om een hartverwarmend verrassingsbezoek te brengen aan supporters die zich inzetten als mantelzorger. Verschillende selectiespelers van de Utrechtse eredivisionist namen voor een middag de mantelzorgtaken van de supporters over. Met verschillende bezoeken in de provincie start FC Utrecht-hoofsponsor Zorg van de Zaak een landelijke campagne om aandacht te vestigen op mantelzorgers.

De start van het provinciebezoek vond plaats om 14:30 uur in Stadion Galgenwaard. In het bijzijn van de directie, en veel belangstellenden gaf FC Utrecht teammanager Marcel Mul de officiële aftrap voor de campagne. Mul zet zich al jarenlang in als mantelzorger voor zijn zieke moeder, een taak die hij ondanks zijn onbestendige werktijden combineert met zijn werk bij FC Utrecht. Mul weet wat er komt kijken bij mantelzorg: “Ik weet als geen ander dat het voor mantelzorgers in Nederland moeilijk is om alle ballen in de lucht te houden. Zo geeft één op de acht werkenden hulp aan een hulpbehoevende naaste.

De selectie van trainer Dick Advocaat waaierde donderdagmiddag uit over diverse kerngemeenten. Spelers waaronder Willem Janssen en Joris van Overeem bezochten en hielpen mantelzorgers in de provincie.

Mantelzorg en werk
In Nederland zijn veel mantelzorgers. Eén op de acht werkenden geeft hulp aan een hulpbehoevende naaste. FC Utrecht en Zorg van de Zaak Netwerk willen daarom met een gezamenlijke campagne aandacht vragen voor mantelzorg en de problematiek waar mantelzorgers tegen aanlopen. “De balans vinden tussen werk, mantelzorg en ontspanning is moeilijk. Er is al snel sprake van overbelasting, stress en een tekort aan tijd,” aldus Dorothee van Vredenburch , CEO van Zorg van de Zaak Netwerk. “Daarom is het belangrijk om op tijd het gesprek aan te gaan. En zelf de stap te nemen om tot oplossingen te komen op het werk.”

Platform
Ook buiten de werkvloer zijn er oplossingen mogelijk. Zo werken FC Utrecht en Zorg van de Zaak Netwerk samen met het online hulploket Mantelzorg Oprecht Utrecht. Dit is platform voor en door Utrechters, waarbij Utrechters vanuit hun hart hulp bieden aan stads- en provinciegenoten die het nodig hebben. “Het brengt vraag en aanbod bij elkaar. Je kunt als mantelzorger op www.oprechtutrecht.nl/mantelzorg een hulpvraag neerleggen, zodat je even ontlast wordt van de zorg en zijn er verhalen te vinden van andere mantelzorgers. De website biedt verder praktische tips,” aldus Commercieel Directeur Joost Broerse van FC Utrecht.

Zorg van de Zaak
Sinds juli 2015 is Zorg van de Zaak officieel als hoofdsponsor aan FC Utrecht verbonden. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid bouwt Zorg van de Zaak aan een netwerk van bedrijven dat ervoor zorgt dat mensen kunnen blijven deelnemen aan werk. Niet vanuit de gedachte dat mensen moeten werken, maar juist vanuit het tegenovergestelde idee: dat mensen mét werk gelukkiger zijn. Zorg van de Zaak ontwikkelt hiervoor maatschappelijke en preventieprogramma’s.