Speciaal trainingsprogramma Wandel4daagse Haarlem

Trainingsprogramma Wandelvierdaagse Haarlem 3Wandel4daagse Haarlem heeft een speciaal voorbereidingsprogramma ontwikkeld om deelnemers optimaal klaar te stomen voor Wandel4daagse. Het programma, met een speciaal trainingsschema, begint op zaterdag 28 februari met een introductie. Het vertrekpunt van de trainingen is het Kennemer Sportcenter. Onder leiding van een Allround Wandel Trainer trainen de deelnemers elke zaterdagmorgen tot aan de start van het wandelevenement.

De kosten voor het voorbereidingsprogramma bedragen €45,00. Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail opgeven voor dit voorbereidingstraject via info@sportwandelschool.nl.

“Vier dagen achter elkaar wandelen zonder voorbereiding is niet erg verstandig,” aldus Jan Tonneman van Wandel4daagse Haarlem. “Deze twaalf zaterdagtrainingen stellen de deelnemers in staat zich fysiek en psychisch op de wandeltocht voor te bereiden in de mooie directe omgeving van Haarlem. De organisatie hanteert officiële trainingsschema’s die voor de Wandel4daagse in Nijmegen zijn gemaakt.”

image002Wandelvierdaagse Haarlem
De vierde editie van de wandelvierdaagse in Haarlem vindt dit jaar plaats van donderdag 14 mei tot en met zondag 17 mei. Deelnemers aan de Wandel4daagse Haarlem kunnen zich inschrijven op de website www.wandel4daagsehaarlem.nl.

De wandelroute van de Haarlemse Vierdaagse loopt door de historische binnenstad van Haarlem en door uiteenlopende landschappen, zoals de boulevard tussen Bloemendaal en Zandvoort, de bollenvelden en het waterwingebied van de Amsterdamse waterleidingduinen. De route gaat door Spaarnwoude, Spaarndam en Penningsveer, langs de rivieren het Spaarne en de Mooie Nel. Ook het uitgestrekte duin- en bosgebied bij Overveen, Bloemendaal, Santpoort en landgoed Beeckestijn behoren tot het wandelgebied. Dagelijks start de route vanaf het Kennemer Sportcenter vlakbij het treinstation Bloemendaal. De wandelvierdaagse eindigt de laatste dag in het centrum van Haarlem.

image004Stichting Stofwisselkracht
Vorige maand maakt de organisatie bekend dat het de Stichting Stofwisselkracht steunt. Stichting Stofwisselkracht zet zich in voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Wandelaars kunnen bovendien deelnemen aan een sponsorloop ten gunste van deze stichting via de website www.stofwisselkracht.nl.

De organisatie van de Wandel4daagse Haarlem zoekt zoals ieder jaar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar info@sportwandelschool.nl.

Training Wandelvierdaagse Haarlem Wandelvierdaagsehaarlem 1