Succesvol Schalkwijk aan Zee Festival kent vele hoogtepunten

Het Festival Schalkwijk aan Zee was, ondanks het wisselvallige weer, een grandioos succes tijdens de eerste lustrumeditie op zondag 4 september. Dat kon natuurlijk ook bijna niet anders met de gevarieerde programmering van deze vijfde editie: zowel lokaal talent als nationale acts spetterden op de podia bij de Molenplas in Haarlem.

Hoogtepunten op deze feestelijk verlopen dag waren er volop tijdens het vrij toegankelijke festival. De Damiate Band Haarlem trok bij aanvang alle vroege bezoekers mee naar het Parkpodium, waar Gitaarlem vervolgens de voorronde voor de Talent Award hield.

In de theatertent konden toppers als Niels Geusebroek en Van Dik Hout, zoals verwacht, op een grote schare toeschouwers rekenen. Het Haarlemse duo Jordy en Sabeau trok ook dit jaar weer veel bekijks van de jongste bezoekers. Op het Dansplein puilde het veld uit bij de optredens van Pré sport & T.W.O.-Dance. Het nieuwe Urban Sports at Sea bleek een schot in de roos. Daar werd onder de muziek van Sport-DJ Kes volop aan alle activiteiten deelgenomen.

“De sfeer van het festival is al vanaf dag één zomers en gemoedelijk te noemen”, zegt organisator Petra Kok van Peacock Events. “Schalkwijk aan Zee Festival heeft als doel de wijk te profileren en dat is vanaf de eerste editie in 2012 steeds geslaagd. Het is een ruim opgezet festival voor jong en oud, waar bezoekers zich kunnen uitleven op muzikaal en cultureel vlak. We zijn dolgelukkig met het succes van deze vijfde editie. Het toont het bestaansrecht van dit soort evenementen in de wijk.”

Voor meer informatie: www.schalkwijkaanzee.nl.