Techno Traffic Control nieuwe mobiliteitspartner Stadion Feijenoord

Techno Traffic Control, onderdeel van Techno Group, is de nieuwe mobiliteitspartner van Stadion Feijenoord. De nieuwe partner is gevonden na een zoektocht door Marktlink, dat door stadion Feijenoord werd ingeschakeld om dochteronderneming SMG Traffic te verkopen. Met de overname van SMG Traffic is Techno Traffic Control voortaan verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van verkeersstromen rond evenementen in De Kuip, waaronder de wedstrijden van Feyenoord. Daarnaast wordt de begeleiding van de publieks- en verkeersstromen rond het stadion verder geprofessionaliseerd.

De nieuwe mobiliteitspartner van stadion Feijenoord bestaat uit de bedrijven TechnoSelect, Techno Traffic Control, Techno Event Services en het recent opgerichte JobXpert. Techno Group onderscheidt zich al ruim 27 jaar in het ontzorgen van klanten door het flexibel bemiddelen van personeel in de logistiek, productie en techniek.

Techno Traffic Control biedt als dochterbedrijf van de groep 24/7 dienstverlening in heel Nederland, onder andere met de inzet van 150 landelijk bevoegde verkeersregelaars in vaste dienst. In het verleden was het bedrijf onder meer actief bij het WK hockey, de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vierdaagse van Nijmegen. Daarnaast begeleidt het al jaren de verkeerstromen rond grote evenementen zoals Lowlands, Pinkpop, diverse infrawerkzaamheden en de Dutch Grand Prix in Zandvoort.

Techno Group is bekend met de planologie rondom het Feijenoord stadion en heeft ervaring met het aanvragen van vergunningen en het opstellen van mobiliteitsplannen. Consultant Sven Konijn van Marktlink: “Vanaf het eerste moment sloten de plannen van Techno Traffic Control perfect aan bij de professionalisering die Stadion Feyenoord rond de mobiliteitswerkzaamheden voor ogen heeft. Dit resulteerde in een mooie activa-passiva-transactie waarbij Techno Traffic Control de nieuwe mobiliteitspartner is geworden. De werknemers van dit bedrijf zijn een belangrijk onderdeel van de transactie; zij spelen een essentiële rol in de dagelijkse bedrijfsvoering en zijn cruciaal voor het succes en de continuïteit van de activiteiten. De overname biedt ze bovendien een mogelijkheid zich verder te ontwikkelen binnen dit vakgebied.

François Moelands, directeur en eigenaar van Techno Group heeft het overnameproces als zeer prettig ervaren. “Vanaf de eerste kennismaking hebben wij ingestoken op de overname van alle medewerkers van SMG Traffic en het integreren van nieuwe werkmethoden en technologieën voor het begeleiden van de publieks- en verkeersstromen. De integratie van de overgenomen verkeersregelaars is soepel verlopen en we kijken uit naar de eerste wedstrijd in De Kuip. De komende tijd werken we samen met alle stakeholders, waaronder de gemeente Rotterdam en de politie, aan verbeteringen voor de in- en uitstroom van het publiek rondom evenementen, en aan het verminderen van de overlast en parkeerdruk rond Stadion Feyenoord.

Bernard Gerritsma, directeur Security Management Group waar SMG Traffic een werkmaatschappij van was: “We hebben een bewuste keuze gemaakt om SMG Traffic over te doen naar een meer gespecialiseerde partij op het gebied van Verkeer & Mobiliteit. We zijn blij dat Techno Traffic ons onderdeel SMG Traffic wilde overnemen en gaat bijdragen aan het verbeteren van de mobiliteit en verkeerstromingen rond het stadion. Door de verkoop ervan kunnen wij ons volledig richten op service, safety en security-werkzaamheden.