Topartiesten gaan vreemd voor Serious Request

Gitaarlem erop gericht fondsen te werven voor goede doel

Caprera. Fotografie: Jennet Sintenie.
Caprera. Fotografie: Jennet Sintenie.

Diverse topartiesten gaan zondag 7 september vreemd voor het goede doel op één van de meest romantische locaties van Nederland, het Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. Rasartiesten als Alain Clark, Jacqueline Govaert en Douwe Bob spelen van 20:30 tot 23:00 uur een eigen nummer én vertolken die avond muziek van een andere muzikant tijdens het evenement ‘Gitaarlem gaat vreemd’.

Bloemendaal vormt de aftrap van in totaal vier grote evenementen, die door Stichting Gitaarlem worden georganiseerd. Drie van deze evenementen vinden plaats in Haarlem, ter profilering van de rijke Haarlemse pop- en muziekindustrie. Het concert in Bloemendaal heeft om overduidelijke redenen de titel ‘Gitaarlem gaat vreemd’ meegekregen. De eerste in een reeks van evenementen vindt buiten de gemeentelijke grenzen van Haarlem plaats en de betrokken artiesten komen niet allemaal uit Haarlem.

Overdracht
In het Openluchttheater overhandigen Joost&Daan Speelman de Gitaarlem aan Alain Clark. De speciaal voor Gitaarlem gebouwde gitaar gaat maandelijks van hand-tot-hand tussen aan Haarlem gerelateerde artiesten. De rondgang van de gitaar heeft als doel om twaalf nieuwe songs op album uit te brengen. In de 3FM studio bij DJ Giel Beelen wordt elke laatste vrijdag van de maand het Gitaarlem-nummer van die maand live gespeeld. De volledige opbrengst van de verkoop van de plaat en de veiling van de gitaar tijdens het Glazen Huis gaat naar de stille ramp van het Rode Kruis.

Goede doel
De artiesten die in Caprera acte de présence geven werken belangeloos mee aan dit initiatief. Zij worden hierbij begeleid door de Gitaarlem huisband onder leiding van drummer Martijn Bosman. De presentatie is in handen van Daan en Joost Speelman. De opbrengst van deze avond gaat naar 3 FM Serious Request. Kaarten zijn te bestellen via de site van Caprera en kosten €25, exclusief reserverings- en administratiekosten.

De volledige lineup van artiesten bestaat op 7 september uit Alain Clark, Bade, Chef’Special, Douwe Bob, Jacqueline Govaert, Leona Philippo, Michael Prins, Miriam West, Navarone, Niels Geusebroek, Pieter Beef, Rilan & The Bombardiers, Speelman & Speelman en Tessa Douwstra. Tevens is er nog een bijzonder optreden van een gast wiens naam nog even geheim blijft.

GITAARLEM_LOGOStichting Gitaarlem
De stichting Gitaarlem is opgericht met een tweeledig doel. De stichting organiseert acties voor het goede doel van 3FM Serious Request door middel van muziekprojecten. Hiernaast wil de stichting verbindingen maken tussen de diverse muziekinitiatieven in Haarlem om het lokale talent in de muziekindustrie en de diverse poppodia in Haarlem (waaronder het Patronaat en de Philharmonie Haarlem) nationaal op de kaart te zetten. De stichting wil de bruggenbouwer zijn, de verbindende schakel tussen muzikanten, marketeers, podia, ambtenaren en bestuurders en diverse initiatieven.